Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηθοποιοί σε ρόλους - έκπληξη

Ηθοποιοί σε ρόλους – έκπληξη

Ελισάβετ Σταμοπούλου Πρόσωπα που γοητεύουν, παραστάσεις που αναδεικνύουν τα πολλαπλά πρόσωπα της υποκριτικής, αλλά και ρόλοι – έκπληξη, φαίνεται να έχουν κάνει ποδαρικό στη νέα θεατρική σεζόν. Πρώτη έκπληξη και πολυαναμενόμενη ο Θανάσης Τσαλταμπάσης που αλλάζει ρότα και πραγματοποιεί στροφή 180 μοιρών. Η μετατόπισή του από κωμικούς ρόλους στη βιβλική ενσάρκωση της υπομονής είναι γεγονός. […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Πρόσωπα που γοητεύουν, παραστάσεις που αναδεικνύουν τα πολλαπλά πρόσωπα της υποκριτικής, αλλά και ρόλοι – έκπληξη, φαίνεται να έχουν κάνει ποδαρικό στη νέα θεατρική σεζόν.

Πρώτη έκπληξη και πολυαναμενόμενη ο Θανάσης Τσαλταμπάσης που αλλάζει ρότα και πραγματοποιεί στροφή 180 μοιρών. Η μετατόπισή του από κωμικούς ρόλους στη βιβλική ενσάρκωση της υπομονής είναι γεγονός. Στο «Ιλίσια-Βολανάκης» ανεβαίνει με τον «Ιώβ», πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης, φημισμένο για το ήθος και την ορθοφροσύνη του.

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις σκηνοθετεί τον Θανάση Τσαλταμπάση σε μια παράσταση που θα συμβαδίσει με την καθημερινότητα, αφού τονίζεται το ευμετάβλητο της ζωής.

Ο κ.Γκραουζίνις έχει έρθει από τη Λιθουανία με σοβαρό σκοπό πάνω στην εξερεύνηση του ελληνικού θεάτρου αφού όπως έχει δείξει και το ρεπερτόριό του δεν αστειεύεται στο σανίδι. Έτσι, έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πώς θα «πλάσει» την κωμική υποκριτική προσωπικότητα του κ. Τσαλταμπάση.

Γιάννης Μπέζος, ένα πρόσωπο που μέσα από κάθε δουλειά σκορπά ενθουσιασμό και γέλιο. Αναμφισβήτητα κινείται στο στοιχείο του με την κωμωδία και δεν δείχνει να εκτροχιάζεται από αυτή την κατεύθυνση. Ξαναπιάνει στα χέρια του Μολιέρο, αξίζει να δει όμως κανείς πώς θα μετουσιωθεί σε Αρχοντοχωριάτης στο θέατρο Βρετάνια. Πώς δηλαδή θα αναδείξει το στοιχείο αυτό του νεοπλουτισμού και πώς θα συγκεράσει το κωμικό με το σοβαρό για να περάσει ποικίλα μηνύματα.

«Ουσιαστικά γελάμε με τα δικά μας χάλια μας στην παράσταση», είχε δηλώσει στο in.gr ο Γιάννης Μπέζος.

Εξηγώντας την υπόθεση είχε αναφέρει: «Το θέμα είναι ένα. Το θέμα της προσποίησης, το ότι υποδυόμαστε δηλαδή κάτι άλλο από αυτό που είμαστε πραγματικά για να αποκτήσουμε ένα πρόσημο κοινωνικής ανόδου, κάτι που δεν δικαιούμαστε, δεν είναι στην καταγωγή και την παιδεία μας αλλά προσπαθούμε να το αποκτήσουμε πληρώνοντας γι’αυτό. Αυτό οδηγεί στη γελοιοποίηση του ήρωα και είναι το θέμα της παράστασης, Δεν έχει σημερινό και χθεσινό, αλλά είναι διαχρονικό. Συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη και κατεξοχήν στη χώρα μας».

Ποικίλης φύσεως ρόλοι κοσμούν το βιογραφικό της. Στην πολυετή όμως καριέρα της δεν έχει συμμετάσχει σε πολλά μιούζικαλ, και συστήνεται εκ νέου στο θεατρικό κοινό με το προφίλ της ονειροπόλας και άτυχης, στον έρωτα, χορεύτριας καμπαρέ που σκοντάφτει διαρκώς σε λάθος εραστές. Η Σμαράγδα Καρύδη πρωταγωνιστεί στο Sweet Charity ερμηνεύοντας τον ομώνυμο ρόλο. Αξίζει να δει κανείς πώς πάνω στη σκηνή του Badminton, από τις 16 Μαρτίου, θα μπει στο πετσί μιας αφελούς και άτυχης γυναίκας.

Σε παιδική παράσταση πρωταγωνιστεί η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, μια παρουσία έντονη τόσο στο κωμικό όσο και στο κοινωνικό κομμάτι του θεάτρου. Αυτή τη φορά πορεύεται προς κάτι πιο παιδικό και αυθόρμητο, πιο τρυφερό και γλυκό, μεταφερόμενη σε μια άλλη πραγματικότητα. Παίζει στην «Ψαρόσουπα» του Γιώργου Δ. Λεμπέση, που καλεί τα παιδιά από 31 Οκτωβρίου στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Δημήτρης Χορν να μυηθούν σε νέα περιπέτεια. Μέσα από μπουρμπουλήθρες και υποβρύχια σκηνικά ορθώνεται λόγος ενάντια στη βία.

entertainment.in.gr

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024