Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «Κατερίνα» επιστρέφει με Λένα Παπαληγούρα έτοιμη για όλα

Η «Κατερίνα» επιστρέφει με Λένα Παπαληγούρα έτοιμη για όλα

Ελισάβετ Σταμοπούλου Το δυναμικό «κορίτσι» της θεατρικής σκηνής, η Λένα Παπαληγούρα, αναμετριέται ξανά με «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ. Την παράσταση, πουεπιστρέφει στο Θέατρο Θησείον από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, ανεβάζει ο Γιώργος Νανούρης. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Το δυναμικό «κορίτσι» της θεατρικής σκηνής, η Λένα Παπαληγούρα, αναμετριέται ξανά με «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ. Την παράσταση, πουεπιστρέφει στο Θέατρο Θησείον από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, ανεβάζει ο Γιώργος Νανούρης.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

Σε μια δυνατή ιστορία με έντονα συναισθήματα και κλιμακώσεις εμπλέκεται η Λένα Παπαληγούρα που, όπως έχει αποδείξει, δεν διστάζει να αναδείξει, τσαλακώνοντας τον εαυτό της, τα πολλαπλά πρόσωπα των ρόλων της.

Μιλώντας για την τέχνη της είχε δηλώσει στο in.gr: «Είχα από πολύ μικρή αγάπη για το θέατρο και η επιλογή μου να ασχοληθώ με αυτό ήταν πολύ συνειδητή. Δεν ξύπνησα μια μέρα κι είπα αυτό θα κάνω… ήταν κάτι που το έλεγα σχεδόν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Δε ξέρω γιατί με γοήτευε τόσο πολύ. Ίσως γιατί βλέπω το χώρο του θεάτρου σαν ένα χώρο ελευθερίας και ουσιαστικής επικοινωνίας των ανθρώπων. Σαν ένα ομαδικό παιχνίδι που ξεγελά το χρόνο . Είναι αυτή η περίεργη έκθεση ,η επικοινωνία και η ελευθερία με την κάλυψη ενός ρόλου. Είμαι αρκετά κλειστός άνθρωπος και το ξεγύμνωμα ψυχής που απαιτεί αυτή η δουλειά και ως προς τους άλλους ανθρώπους αλλά και σε σχέση με τα κείμενα νομίζω ότι με ανοίγει».

Αναφερόμενη σε ακραίες καταστάσεις της ζωής, είχε πει ότι δεν φτάνει ως εκεί, αφού προσπαθεί να προλαβαίνει τα πράγματα πριν φτάσουν στα όρια τους. «Βέβαια καμιά φορά ένας έντονος έρωτας ,που είναι αναμφισβήτητα το πιο υπέροχο συναίσθημα, μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές».

Πληροφορίες

Πρεμιέρα
Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Παραστάσεις
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 21.30 & Κυριακή στις 19.00
Είσοδος: Κανονικό 14€, 12€ Φοιτητικό & άνω των 65 ετών, 10€ ανέργων
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Θησείον, Τουρναβίτου 7, Θησείο | 210 3255444

Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Ερμηνεία: Λένα Παπαληγούρα,
Μουσική: Λόλεκ
μαζί τους και ο Γιώργος Νανούρης

Φωτογράφος: Ιωάννα Χατζηανδρέου
Παραγωγή: Λυκόφως – Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

entertainment.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024