Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo S90 2017: Γκρο πλαν στον πλούσιο εσωτερικό κόσμο του πολυτελούς sedan

Volvo S90 2017: Γκρο πλαν στον πλούσιο εσωτερικό κόσμο του πολυτελούς sedan

Το πολυτελές τετράθυρο μοντέλο της Volvo εντοπίζεται από το φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης στις ΗΠΑ δίνοντας μια καλή γεύση από το εσωτερικό του και των premium προδιαγραφών του.

Μετά τις πληθωρικές ανακοινώσεις της σουηδικής φίρμας για την νέα της «μικρή» ευέλικτη πλατφόρμα, CMA αλλά και τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της με ορίζοντα το 2020, ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε «εκ των έσω» το πιο «κοντινό» μεγάλο βήμα της Volvo.

Ο λόγος φυσικά για το νέο S90 που, με ορίζοντα το φθινόπωρο του 2016, θα αντικαταστήσει το S80 και το οποίο προσφέρει τον… εσώτερο εαυτό του για πρώτη φορά στο κλείστρο του φακού, αποκαλύπτοντας την αισθητική και τεχνολογική ομοιότητά του με το νέο XC90, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και στις διαφορετικές αναλογίες του πολυτελούς sedan.

Έτσι, στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η γνώριμη κάθετη μεγάλη οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της Volvo που παραπέμπει σε ταμπλέτα τόσο στην όψη όσο και στην λειτουργία, ενώ οι περιστροφικοί επιλογείς και οι ελάχιστοι διακόπτες διατηρούν την χαρακτηριστική ραφιναρισμένη σουηδική αισθητική που γνωρίσαμε από την SUV ναυαρχίδα της φίρμας.

Μια προσεκτική παρατήρηση, αποκαλύπτει ωστόσο ότι η Volvo συνεχίζει το finetuning της σχεδίασης, όπως μαρτυρά η νέα αισθητική των κάθετων αεραγωγών που περιστοιχίζουν το infotainment, αλλά και αυτών που βρίσκονται στα άκρα του ταμπλό και οι οποίοι αποκτούν ένα νέο κομψό επιχρωμιωμένο κεντρικό επιλογέα για την αλλαγή κατεύθυνσης του αέρα.

Οι δεσμοί του νέου S90 με το XC90, δεν σταματούν φυσικά στην αισθητική καθώς, το νέο πολυτελές τετράθυρο μοντέλο της Volvo θα έχει ως αφετηρία την ίδια ευέλικτη αρχιτεκτονική, SPA, η οποία θα του επιτρέψει αφενός την κοινή χρήση των νέας γενιάς Drive E κινητήρων και αφετέρου τον εξοπλισμό του με τα καινοτόμα συστήματα ασφαλείας της Volvo και τα οποία σύμφωνα με τις συνήθειες της φίρμας θα οδηγηθούν ένα ακόμα σκαλί ψηλότερα με το καινούριο μοντέλο.

Επίσης, όπως έχει καταστεί σαφές από την Volvo, στο μέλλον αναμένονται plug-in υβριδικές εκδόσεις σε όλο το εύρος της γκάμας της και φυσικά το νέο S90 δεν θα αποτελέσει εξαίρεση, αξιοποιώντας ένα σύνολο αντίστοιχο του XC90 T8 Twin Engine το οποίο, υπενθυμίζεται ότι προσφέρει συνδυαστική ισχύ 407 ίππων και παράλληλα υπόσχεται μέση τιμή κατανάλωσης καυσίμου 2,1 λίτρων/100 χλμ. ενώ εξασφαλίζει και ηλεκτρική αυτονομία 43 χλμ.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική αισθητική του νέου S90 αν και το βαρύ καμουφλάζ εξακολουθεί να καλύπτει το σύνολο των επιφανειών του, με τη συνδρομή ορισμένων διαρροών είναι σαφές ότι το πολυτελές sedan ακολουθεί τις επιταγές του νέου κώδικα της Volvo τον οποίο «επέβαλαν» τα Volvo Concept Coupe και Concept Estate το 2013 και 2014 αντίστοιχα όπου υπακούει και το XC90. Η νέα σχεδίαση εκτός από το να εξασφαλίσει μια κομψότερη και δυναμικότερη σχεδίαση στο πολυτελές sedan αναμένεται να αυξήσει και τις διαστάσεις του, κάτι που σε συνδυασμό και με τις εξασφαλίσεις της νέας του αρχιτεκτονικής θα συμβάλλει στην αύξηση ευρυχωρίας του εσωτερικού.

AUTOMEDIA

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024