«Συγγνώμη» για τα σκάνδαλα σε Ρώμη και Βατικανό ζητά ο Πάπας
Απευθυνόμενους στους πιστούς από την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε «συγγνώμη» για τα σκάνδαλα τα οποία ξέσπασαν πρόσφατα στην Ρώμη και στο Βατικανό.
Απευθυνόμενους στους πιστούς από την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε «συγγνώμη» για τα σκάνδαλα τα οποία ξέσπασαν πρόσφατα στην Ρώμη και στο Βατικανό.
Ο ποντίφικας δεν ανέφερε συγκεκριμένα ποια σκάνδαλα εννοεί, αλλά πολλοί σχολιαστές τονίζουν ότι είναι πιθανό να πρόκειται για περιπτώσεις οικονομικής κακοδιαχείρισης εντός του Βατικανού, την κακοποίηση παιδιών από καθολικούς κληρικούς και για την παρείσφρηση μαφιόζικων συμφερόντων σε μεγάλο μέρος των οικονομικών δραστηριοτήτων της Αιώνιας Πόλης.
«Ο Ιησούς, ο οποίος είναι ρεαλιστής, μας λέει ότι είναι αναπόφευκτο να συμβαίνουν σκάνδαλα, αλλά αλλοίμονο στον άνθρωπο εξαιτίας του οποίου τα σκάνδαλα αυτά λαμβάνουν χώρα» είπε ο Αργεντινός ποντίφικας.
Ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στη συνέχεια και «στο σκάνδαλο των παιδιών τα οποία είναι θύματα βιασμών, εγκατάλειψης και έλλειψης αγάπης», ένα σκάνδαλο ακόμη σοβαρότερο διότι «τα παιδιά δεν έχουν τον τρόπο να το επεξεργασθούν».
Πολλοί σχολιαστές τονίζουν τη συμβολική και ουσιαστική σημασία της κίνησης αυτής, αν και υπενθυμίζουν παράλληλα ότι και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄είχε ζητήσει επανειλημμένα συγγνώμη για τη στάση και τις πράξεις της Καθολικής Εκκλησίας ανά τους αιώνες, αρχίζοντας από τον κατατρεγμό των εβραίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442