Θετικό το ισοζύγιο απασχόλησης στο εννεάμηνο, αρνητικό όμως τον Σεπτέμβριο
Θετικό ήταν το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου εννεαμήνου του 2015 σύμφωνα με το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», διαμορφούμενο στις 173.021 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την δεύτερη υψηλότερη επίδοση πρώτου εννιαμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα. Αντίθετα, τον Σεπτέμβριο το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων είναι αρνητικό κατά 13.003 θέσεις εργασίας.
Θετικό ήταν το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου εννεαμήνου του 2015 σύμφωνα με το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» που καταγράφει με ηλεκτρονικό τρόπο τις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.
Συγκεκριμένα για την περίοδο Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2015, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στο 1.341.392 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.168.371, εκ των οποίων οι 635.694 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 532.677 οικειοθελείς αποχωρήσεις.
Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου εννιαμήνου του έτους 2015 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 173.021 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την δεύτερη υψηλότερη επίδοση πρώτου εννιαμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.
Ανατροπή εικόνας τον Σεπτέμβριο
Αντίθετα, τον Σεπτέμβριο του 2015 καταγράφηκε μείωση της μισθωτής απασχόλησης, καθώς προκύπτει αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 13.003 θέσεις εργασίας.
Οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 175.954, ενώ οι αποχωρήσεις σε 188.957. Από τις 188.957 συνολικά αποχωρήσεις, οι 89.056 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 99.901 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στον Ολυμπιακό ο Ζότα Σίλβα! (pic)
- Θεσσαλονίκη: «Πειραγμένος» μετρητής σε μονοκατοικία στον Εύοσμο – Συνελήφθη 36χρονος
- Η Meta δοκιμάζει έξυπνα γυαλιά που καταγράφουν κάθε στιγμή του χρήστη
- Αριζόνα: Παιδί 18 μηνών βρέθηκε ζωντανό σε νεκροτομείο αφού γιατρός το κήρυξε νεκρό
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Άβα Γαλανοπούλου: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – Τι συνέβη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442