Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργή κατά Ερντογάν σε διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη

Οργή κατά Ερντογάν σε διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη

Eκατοντάδες διαδηλωτές που φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 86 ανθρώπων στην Άγκυρα. Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ.

Eκατοντάδες διαδηλωτές που φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και επιχειρούν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την κεντρική πλατεία Ταξίμ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 86 ανθρώπων στην Άγκυρα.

«Να παραιτηθεί ο Ερντογάν» και «Δολοφόνε ΑΚΡ» είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζει το πλήθος, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στο κόμμα του.

Ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις εμποδίζουν τους διαδηλωτές να φτάσουν μέχρι την πλατεία Ταξίμ, ενώ στους δρόμους έκαναν την εμφάνισή τους και δύο οχήματα που εκτοξεύουν νερό.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας, με τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε ότι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στη Σμύρνη (δυτικά), το Μπατμάν, την Ούρφα και το Βαν (νοτιοανατολικά).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024