Νέοι προκαθήμενοι στις μητροπόλεις Κεφαλληνίας και Τρίκκης
O αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός είναι ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας και ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης ο νέος μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών,
O αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός είναι ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας και ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης ο νέος μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών.
O αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός εξελέγη από την Ιεραρχία με 69 ψήφους, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του νεοεκλεγέντα μητροπολίτη Γερασίμου Φωκά. Ήταν έως σήμερα διευθυντής της Σχολής Βελλά των Ιωαννίνων.
Η χειροτονία του θα γίνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, αύριο Σάββατο.
Ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης, που αναλαμβάνει τη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, διαδέχεται τον μέχρι μητροπολίτη Αλέξιο, ο οποίος παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Ο μέχρι σήμερα πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών είχε από την πρώτη στιγμή τη στήριξη τόσο του κ. Αλεξίου, όσο και του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Εξελέγη από την Ιεραρχία με 48 ψήφους.
Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα παραμένει «καταστροφική» λένε γνωστές ΜΚΟ
- Περισσότεροι από 20 νεκροί στην Ονδούρα σε 24 ώρες – Το ένα περιστατικό αφορά αστυνομική επιχείρηση [βίντεο]
- Η Κούβα μέσω του ΥΠΕΞ Ροντρίγκεζ καταγγέλλει το «ψέμα» και την επιθετικότητα των ΗΠΑ
- Ρωσία και Λευκορωσία πραγματοποιούν κοινές πυρηνικές ασκήσεις σε ξηρά, θάλασσα και αέρα
- Πρόταση της Fed για την επέκταση της γραμμής ανταλλαγής νομισμάτων – Τι δείχνουν τα πρακτικά
- Γιορτή σήμερα 22 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο



