Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ογκώδης διαδήλωση στις Βρυξέλλες κατά της λιτότητας

Ογκώδης διαδήλωση στις Βρυξέλλες κατά της λιτότητας

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν σήμερα, Τετάρτη, στους δρόμους των Βρυξελλών διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν σήμερα, Τετάρτη, στους δρόμους των Βρυξελλών διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.

Το Κοινό Συνδικαλιστικό Μέτωπο, που οργάνωσε την κινητοποίηση, εκτιμά ότι ο αριθμός των διαδηλωτών άγγιξε τις 100.000. Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον 80.000 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στις Βρυξέλλες.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν κόκκινες σημαίες και πλακάτ όπου εικονίζονταν πιάτα γεμάτα με ψίχουλα, καθώς το βασικό σύνθημα της διαδήλωσης ήταν: «Για μας τίποτα, μόνο ψίχουλα».

Το πρώτο κανάλι της βελγικής τηλεόρασης έκανε λόγο για μεμονωμένα επεισόδια μεταξύ λιμενεργατών, που έφτασαν στις Βρυξέλλες από την Αμβέρσα, και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας. Σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων ακινητοποιήθηκαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ πολλά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτούργησαν. Την Παρασκευή έχει προκηρυχθεί πανεθνική απεργία στους σιδηροδρόμους.

Στις 6 Νοεμβρίου 2014 είχε πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες μια ογκώδης διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας. Οι διεκδικήσεις των συνδικάτων παραμένουν ίδιες, καθώς λίγα έχουν αλλάξει.

Τον περασμένο Ιούλιο εγκρίθηκε οριστικά η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 χρόνια μέχρι το 2025 και στα 67 το 2030, από 65 που είναι σήμερα.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει, επίσης, να αυξήσει στο 21% τον ΦΠΑ για το ηλεκτρικό ρεύμα (είχε μειωθεί στο 6% το 2013) αλλά και τους φόρους στον καπνό, το αλκοόλ και τα αναψυκτικά, ευελπιστώντας ότι θα γεμίσουν τα δημόσια ταμεία με 700 εκατομμύρια ευρώ το 2016.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024