Ο δράστης του Όρεγκον αυτοκτόνησε μετά τον τραυματισμό του από αστυνομικούς
Τρεις φορές εναντίον του δράστη του μακελειού στο κολέγιο του Όρεγκον πυροβόλησαν αστυνομικοί, πριν εκείνος αυτοκτονήσει μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας, ανέφεραν αστυνομικές πηγές.
Τρεις φορές εναντίον του δράστη του μακελειού στο κολέγιο του Όρεγκον πυροβόλησαν αστυνομικοί, πριν εκείνος αυτοκτονήσει μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας, ανέφεραν αστυνομικές πηγές.
Ο εισαγγελέας της Κομητείας Ντάγκλας, Ρικ Βέζενμπεργκ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι βρήκε ότι οι αστυνομικοί έκαναν δικαιολογημένη χρήση βίας κατά του ενόπλου.
Ο 26χρονος Κρις Χάρπερ-Μέρσερ εισέβαλε στο κολέγιο Ούμπκουα στο Ρόζεμπουργκ και άνοιξε πυρ κατά φοιτητών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άτομα και να τραυματιστούν άλλα εννέα.
Την προηγούμενη εβδομάδα οι Αρχές είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο δράστης είχε πεθάνει από τραύμα που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του, ωστόσο δεν είχαν δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.
Η επίθεση, η πιο αιματηρή στις ΗΠΑ εδώ και δύο χρόνια και η πιο αιματηρή στη σύγχρονη ιστορία του Όρεγκον, άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, με τον Μπαράκ Ομπάμα να εκφράζεται υπέρ του ελέγχου της οπλοκατοχής.
Ο αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να συναντηθεί την Παρασκευή με τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πανικός σε σχολείο στην Εύβοια: Φωτιστικό οροφής έπεσε και τραυμάτισε μαθήτρια
- Σάρον Στόουν: «Το σεξ στην οθόνη έχασε το μυστήριο»
- Ξεκίνησε η δίκη για την έκρηξη σε πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους – Στο εδώλιο πέντε κατηγορούμενοι
- Ο Εντιν Τζέκο πάει στο Μουντιάλ, για τους φίλους του, που σκοτώθηκαν σε εκείνο το Λιβάδι του Σεράγεβο
- Κίνα: Πάνω από 100 ρομποτικά ταξί χωρίς οδηγό ακινητοποιήθηκαν την ίδια στιγμή στην πόλη Γιουχάν
- Κρήτη: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα λόγω της αφρικανικής σκόνης – «Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις»
