Η καταρρακτώδης βροχή η οποία μάλιστα οδήγησε στην ακύρωση ειδικών διαδρομών σημάδεψε το φέτινο Tour de Corse το οποίο κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο J. Latvala.

O Φιλανδός οδηγός της VW κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού Evans, ο οποίος μέχρι και την τελευταία ειδική διαδρομή του Σαββάτου διατηρούσε την πρώτη θέση της κατάταξης.

Νωρίτερα, χτυπημένος από μια βλάβη στο σύστημα μετάδοσης του δικού του Polo R WRC, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2015, S. Ogier, έχασε κάθε ελπίδα διάκρισης.

Παρόλα αυτά ο Αλσατός επέστρεψε στον αγώνα υπό το καθεστώς Rally2 και κέρδισε τους τρεις βαθμούς σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση της υπερειδικής διαδρομής.

Την ίδια τύχη είχε και ο R. Kubica, με τον Πολωνό να αρκείται στη δεύτερη θέση της υπερειδικής διαδρομής, η οποία εκτός των άλλων έκρινε και τη μάχη ανάμεσα στον Evans και τον Mikkelsen.

Ο Δανός οδηγός της VW έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, κερδίζοντας κατά τη διάρκεια της υπερειδικής διαδρομής έως και 8,3 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, ο Evans δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα, αυξάνοντας τον ρυθμό του και διατηρώντας τη δεύτερη θέση του αγώνα, η οποία αποτελεί και μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην καριέρα του.

Από την τέταρτη θέση είδε την καρό σημαία ο K. Meeke, κερδίζοντας τη μάχη που έδωσε με τον Κ. Αbbring, ενώ πέμπτος τερμάτισε ο H. Paddon με το Hyundai i20 WRC.

Σε απόσταση 6,2 δευτερολέπτων από τον οδηγό της κορεατικής ομάδας βρέθηκε ο M. Ostberg, τη στιγμή που ο D. Sordo «έκλεβε» στην τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα την έβδομη θέση από τον B. Bouffier.

Tην πρώτη δεκάδα του Ράλλυ Γαλλίας συμπλήρωσαν οι Sarrazin και Tanak με Ford Fiesta WRC.

1 Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport Volkswagen 2h39m46.7s
2 Elfyn Evans M-Sport World Rally Team Ford 43.1s
3 Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II Volkswagen 46.3s
4 Kris Meeke Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 1m33.4s
5 Hayden Paddon Hyundai Motorsport N Hyundai 1m53.6s
6 Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 1m59.8s
7 Dani Sordo Hyundai Motorsport Hyundai 2m10.4s
8 Bryan Bouffier M-Sport World Rally Team Ford 2m12.8s
9 Stephane Sarrazin First Motorsport Ford 2m39.3s
10 Ott Tanak M-Sport World Rally Team Ford 3m43.0s

auto.in.gr