Την άμεση παραίτηση του Σεπ Μπλάτερ λόγω των σκανδάλων με τις δωροδοκίες στη FIFA ζήτησαν την Παρασκευή η Coca Cola και η McDonald’s, δύο από τους μεγαλύτερους χορηγούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όπως σημειώνει η Coca Cola, άποψη την οποία ενστερνίζεται και η McDonald’s, κάθε ημέρα που περνάει και ο Ελβετός παραμένει πρόεδρος, η εικόνα της FIFA αμαυρώνεται.

«Η FIFA χρειάζεται πλήρη και επείγουσα αναδιάρθρωση και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας πραγματικά ανεξάρτητης προσέγγισης» αναφέρει η Coca Cola σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω e-mail.

Η εταιρία είχε πιέσει την FIFA να δημιουργήσει μια ανεξάρτητη επιτροπή η οποία θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση της FIFA, «για να κερδηθεί ξανά η εμπιστοσύνη όσων αγαπούν το άθλημα».

Στις παραπάνω φωνές προστέθηκε και αυτή της McDonald’s, η οποία προσθέτει ότι «τα γεγονότα των πρόσφατων εβδομάδων συνεχίζουν να μειώνουν την φήμη της FIFA και την δημόσια αξιοπιστία της ηγεσίας της»

Υπενθυμίζεται ότι παρά το γεγονός ότι ο Μπλάτερ βρίσκεται επίσης υπό έρευνα, δήλωσε πρόσφατα ότι θα παραμείνει στην προεδρία της FIFA μέχρι τον Φεβρουάριο οπότε και θα γίνουν οι εκλογές, χωρίς ο ίδιος να θέσει υποψηφιότητα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ