Κλειδώνουν τα προαπαιτούμενα, έπεται και νέα λίστα
Κλειδώνει σήμερα, Παρασκευή, στο EuroWorking Group -και εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας- η λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν άμεσα. Επιπλέον, η Αθήνα πρέπει να προωθήσει και μια δεύτερη λίστα με προαπαιτούμενα προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση και να ξεκλειδώσει η εκταμίευση των 2 + 1 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία.
Κλειδώνει σήμερα, Παρασκευή, στοEuroWorking Group -και εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας- η λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν άμεσα. Επιπλέον, η Αθήνα πρέπει να προωθήσει και μια δεύτερη λίστα με προαπαιτούμενα προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση και να ξεκλειδώσει η εκταμίευση των 2 + 1 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τονίζουν, με κάθε ευκαιρία, πως η έγκαιρη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος αποτελεί προϋπόθεση για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών -με ποσό που μπορεί να φτάσει στα 15 δισ. ευρώ- πριν το τέλος του έτους, γεγονός που θα απομακρύνει τον κίνδυνο «κουρέματος» καταθέσεων.
Η πρώτη λίστα προαπαιτούμενων αναμένεται να παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη λίστα μέτρων, η εφαρμογή των οποίων θα απελευθερώσει το υπόλοιπο της δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ.
Ανάμεσα στα μέτρα που πρέπει να προωθηθούν μέσα στον Οκτώβριο είναι η οριστικοποίηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2016 και η λήψη συμπληρωματικών μέτρων για το 2015.
Μεταξύ άλλων θα πρέπει να προσδιοριστούν:
- Πόση θα είναι η αύξηση στη φορολογία των αγροτών
- Ποιες θα είναι οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους, με τρόπο που να ενσωματωθεί και η έκτακτη εισφορά
- Ποια θα είναι η αύξηση της φορολογίας στα εισοδήματα από ενοίκια.
Επίσης, θα πρέπει:
- Να προωθηθεί το μέτρο της άμεσης κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων
- Να εξευρεθούν ισοδύναμα για τις αποφάσεις του ΣτΕ που αφορούσαν στις μειώσεις συντάξεων 2012
- Να προσδιοριστούν ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση
- Να προσδιοριστούν ισοδύναμα για τη μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές
- Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ή -και σε αυτή την περίπτωση- ισοδύναμων μέτρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ χτυπούν ξανά το Ιράν, μετά τον θάνατο των δύο Αμερικανών στρατιωτών στην Ιορδανία
- Το βίντεο που ανέβασε η Ισπανία ενόψει τελικού (vid)
- Σταύρος Φλώρος και Μάνος Μαλλιαρός ξανά μαζί – H συγκινητική συνάντηση των δύο συμπαικτών
- Συνελήφθησαν οι διαρρήκτες με τα φωσφοριζέ γιλέκα – Πώς έμπαιναν σε διαμερίσματα παριστάνοντας εργάτες συνεργείου
- Το προφίλ του Τζέιλεν Γουίλσον που φέρεται να ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό (vids)
- Ο ΣΥΡΙΖΑ που… έφαγε τον εαυτό του: Κρίση ηγεσίας, ταυτότητας και κοινωνικής εκπροσώπησης οδήγησαν στην πτώση
