Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΟΠΥΥ: Έκδοση ΦΕΚ για την παράταση των συμβάσεων ζητούν οι γιατροί

ΕΟΠΥΥ: Έκδοση ΦΕΚ για την παράταση των συμβάσεων ζητούν οι γιατροί

Την έκδοση ΦΕΚ για την παράταση των συμβάσεων των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του Οργανισμού. Παρά το γεγονός ότι οι ισχύουσες συμβάσεις έχουν παραταθεί μέχρι τις 31η Δεκεμβρίου δεν έχει εκδοθεί σχετική διάταξη, με κίνδυνο να ανακύψουν ζητήματα νομιμότητας παροχής των ιατρικών υπηρεσιών.

Την έκδοση ΦΕΚ για την παράταση των συμβάσεων των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του Οργανισμού. Παρά το γεγονός ότι οι ισχύουσες συμβάσεις έχουν παραταθεί δεν έχει εκδοθεί σχετική διάταξη, με κίνδυνο να ανακύψουν ζητήματα νομιμότητας παροχής των ιατρικών υπηρεσιών.

Οι γιατροί κατηγορούν το υπουργείο Υγείας για την κατάσταση καταλογίζοντας στην πολιτική ηγεσία αδυναμία εξεύρεσης μόνιμης λύσης.

Όπως είναι γνωστό οι συμβάσεις παρατάθηκαν έως τις 31/12/2015, πλην όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει νομοθετικά ρυθμιστεί το ζήτημα τόσο της προηγούμενης παράτασης που δόθηκε, όσο και της πρόσφατης, με αποτέλεσμα να υφίσταται πρόβλημα στην αποπληρωμή των δαπανών του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα για τον μήνα Ιούλιο.

Όπως είναι αναμενόμενο, το ζήτημμα προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό, ως προς τη νομιμότητα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τους γιατρούς και τα διαγνωστικά εργαστήρια και το ενδεχόμενο μη κάλυψης της αμοιβής αυτών από τον οργανισμό.

Ο ΙΣΑ ζητά την έκδοση σχετική διάταξης και προτείνει ως μόνιμη λύση «το άνοιγμα των συμβάσεων για όλους τους ιατρούς, με συλλογικές συμβάσεις υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, όπως έχει ειπωθεί πολλάκις».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024