ΕΟΠΥΥ: Έκδοση ΦΕΚ για την παράταση των συμβάσεων ζητούν οι γιατροί
Την έκδοση ΦΕΚ για την παράταση των συμβάσεων των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του Οργανισμού. Παρά το γεγονός ότι οι ισχύουσες συμβάσεις έχουν παραταθεί μέχρι τις 31η Δεκεμβρίου δεν έχει εκδοθεί σχετική διάταξη, με κίνδυνο να ανακύψουν ζητήματα νομιμότητας παροχής των ιατρικών υπηρεσιών.
Την έκδοση ΦΕΚ για την παράταση των συμβάσεων των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του Οργανισμού. Παρά το γεγονός ότι οι ισχύουσες συμβάσεις έχουν παραταθεί δεν έχει εκδοθεί σχετική διάταξη, με κίνδυνο να ανακύψουν ζητήματα νομιμότητας παροχής των ιατρικών υπηρεσιών.
Οι γιατροί κατηγορούν το υπουργείο Υγείας για την κατάσταση καταλογίζοντας στην πολιτική ηγεσία αδυναμία εξεύρεσης μόνιμης λύσης.
Όπως είναι γνωστό οι συμβάσεις παρατάθηκαν έως τις 31/12/2015, πλην όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει νομοθετικά ρυθμιστεί το ζήτημα τόσο της προηγούμενης παράτασης που δόθηκε, όσο και της πρόσφατης, με αποτέλεσμα να υφίσταται πρόβλημα στην αποπληρωμή των δαπανών του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα για τον μήνα Ιούλιο.
Όπως είναι αναμενόμενο, το ζήτημμα προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό, ως προς τη νομιμότητα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τους γιατρούς και τα διαγνωστικά εργαστήρια και το ενδεχόμενο μη κάλυψης της αμοιβής αυτών από τον οργανισμό.
Ο ΙΣΑ ζητά την έκδοση σχετική διάταξης και προτείνει ως μόνιμη λύση «το άνοιγμα των συμβάσεων για όλους τους ιατρούς, με συλλογικές συμβάσεις υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, όπως έχει ειπωθεί πολλάκις».
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 27 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Gov.gr Wallet: Το συχνό λάθος με τα στοιχεία του MyAuto όταν μας σταματά η τροχαία
- Το άτομο που έδωσε την εντολή για το χτύπημα με τη χειροβομβίδα αναζητά η Αστυνομία – Στις 2.500€ η αμοιβή του Αιγύπτιου
- «Η Ναϊμέγκεν συμφώνησε με τον Τάντιτς» (pic)
- Από το δείπνο των Ανταποκριτών στο Truth Social: Ο Τραμπ μιλάει ξανά για τρίτη υποψηφιότητα στις προεδρικές
- «Η Μπεσίκτας ήρθε σε συμφωνία με πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού»
- Primark: Μειώνει τις τιμές για να απαντήσει σε Shein και Temu
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442