Σπίρτζης: Η αύξηση στο εισιτήριο να μην επιβαρύνει όλους τους επιβάτες
Την πρόθεση του υπουργείου Μεταφορών να μην επιβαρυνθούν όσοι χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς με ΦΠΑ 23% εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης την Πέμπτη. Ο υπουργός είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην επιβληθεί ο αυξημένος ΦΠΑ στις κάρτες.
Την πρόθεση του υπουργείου Μεταφορών να μην επιβαρυνθούν όσοι χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς με ΦΠΑ 23% εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης την Πέμπτη.
Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1, θα εξεταστεί να μην επιβληθεί ο αυξημένος ΦΠΑ στις κάρτες αστικών συγκοινωνιών.
Επιπλέον, σημείωσε ότι «οι άνεργοι μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς δωρεάν με την επίδειξη της κάρτας από τον ΟΑΕΔ και της ταυτότητάς τους».
Ο υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι στόχος είναι να δοθεί ένα κίνητρο να χρησιμοποιούνται οι αστικές συγκοινωνίες των μέσων μαζικής μεταφοράς από περισσότερους πολίτες.
Παράλληλα, προανήγγειλε αναδιοργάνωση των αστικών συγκοινωνιών, με μια διαφορετική δομή, και εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους, παρατήρησε ότι θα γίνονται σε άλλη λογική, όχι καταστολής, αλλά πρόληψης, δηλαδή οι επιβάτες θα ελέγχονται πριν εισέλθουν στα μέσα μεταφοράς.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας