Με μία άσεμνη χειρονομία απαντά η Ντόροθι Κινγκ για την Αμφίπολη
Για «ηλίθιους που εξακολουθούν και σήμερα να βρωμίζουν την Αμφίπολη» κάνει λόγο η εκκεντρική αμερικανίδα αρχαιολόγος, και τους απαντά με μία άσεμνη χειρονομία.
Η εκκεντρική αμερικανίδα αρχαιολόγος, ιστορικός και συγγραφέας Ντόροθι Κινγκ απάντησε με έναν μάλλον ασυνήθιστο τρόπο σε όσους επικρίνουν την υπεύθυνη ανασκαφών στο Λόφο Καστά, αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη ότι ο τάφος ανήκει στον Ηφαιστίωνα.
Ανήρτησε στο Twitter φωτογραφία μιας γυναίκας που δείχνει το μεσαίο δάχτυλο του χεριού της και συμπλήρωσε: «Αυτό για τους ηλίθιους που εξακολουθούν και σήμερα να βρωμίζουν την Αμφίπολη».
And this still applies to the idiots still trashing Amphipolis today … #TeamPeristeri pic.twitter.com/Hj177dNw8t
— Dorothy Lobel King (@DorothyKing) October 1, 2015
Η κ. Κινγκ είχε εκφράσει προ μηνών στο προσωπικό της μπλογκ την άποψη ότι μετά τον θάνατο του Ηφαιστίωνα, ο Μέγας Αλέξανδρος διέταξε να μεταφερθεί η σορός του στη Μακεδονία και να ταφεί σε έναν θαυμαστό τάφο.
Η ίδια είχε γράψει τον περασμένο Δεκέμβριο στον λογαριασμό της στο Twitter ότι στην ΠΓΔΜ την χαρακτηρίζουν «ελληνίδα πόρνη», εξαιτίας δηλώσεών της ότι η χώρα δεν είχαν ποτέ το όνομα Μακεδονία κατά την αρχαιότητα.
«Σοβαρά; Ένας ηλίθιος μου στέλνει απειλές επειδή είμαι ελληνίδα πόρνη που κρύβει την αλήθεια για τα Σκόπια;» είχε γράψει σε «τιτίβισμα» στο Twitter η αμερικανίδα αρχαιολόγος.
Σε άλλο μήνυμά της στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι προτιμά να την αποκαλούν «ελληνίδα πόρνη» παρά «σκοπιανή».
Διαβάστε επίσης:
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)







![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442