
ΔΕΣΦΑ και TAP στη συνάντηση Σκουρλέτη με στελέχη της SOCAR
Η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ και η προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Π.Σκουρλέτης με τον πρεσβευτή του Αζερμπαϊτζάν και στελέχη της SOCAR. Σύμφωνα με το υπουργείο, τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα στο ζήτημα του ΔΕΣΦΑ καθώς η υπόθεση «φαίνεται να εξελίσσεται ομαλά και με τρόπο που να ικανοποιείται η αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
Η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ και η προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης με τον πρεσβευτή του Αζερμπαϊτζάν Ραχμάν Μουσταφάγεφ.
Ο διπλωμάτης συνοδευόταν από τον σύμβουλο του προέδρου της κρατικής ενεργειακής εταιρείας του Αζερμπαϊτζάν SOCAR, Μουράτ Χεϊντάφοφ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της SOCAR Energy Greece S.A., Ανάρ Μαμάντοφ.
Σύμφωνα με το υπουργείο, τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα στο ζήτημα του ΔΕΣΦΑ καθώς η υπόθεση «φαίνεται να εξελίσσεται ομαλά και με τρόπο που να ικανοποιείται η αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία είχε εγείρει ζητήματα ανταγωνισμού».
Πλειοδότης στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού είχε αναδειχθεί η SOCAR, η μεταβίβαση ωστόσο «κόλλησε» σε ενστάσεις της ΕΕ.
Μία από τις εναλλακτικές που εξετάζονται είναι η μεταβίβαση ενός τμήματος των μετοχών του ΔΕΣΦΑ σε ευρωπαϊκή εταιρεία.
Για τον αγωγό ΤΑΡ θα υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα νέα συνάντηση με τη διοίκηση της Κοινοπραξίας, με αντικείμενο τη διευθέτηση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την όδευση του αγωγού επί του ελληνικού εδάφους και τα αντισταθμιστικά οφέλη από τη λειτουργία του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι 25 πιο ακριβοπληρωμένες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια – Οι τρεις σημαντικές παγκόσμιες αλλαγές
- Πίσω ολοταχώς στην ΕΠΟ: Στον αέρα η παραμονή Λανουά, φρένο στους νέους πίνακες διαιτητών
- «Η γη της ελιάς»: Ο Κωνσταντίνος διεκδικεί την Αιμιλία – Διαλύεται η Ισμήνη
- «Η οικογένεια ήξερε»: Κληρονόμος επιφανούς οικογένειας στην Ταϊλάνδη κατηγόρησε τον αδελφό του για σεξουαλική κακοποίηση
- Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ άνοιξε πυρ εναντίον 2 σκαφών που μετέχουν στον στολίσκο για τη Γάζα – Δείτε βίντεο
- Ολυμπιακός: Στα ερυθρόλευκα η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου

