Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αδ.Γεωργιάδης: Δεν ξέρω αν θα υπογράψει υπέρ μου ο Μ.Βορίδης

Αδ.Γεωργιάδης: Δεν ξέρω αν θα υπογράψει υπέρ μου ο Μ.Βορίδης

Yπογραφές για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΝΔ συγκεντρώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε ότι έχει ήδη συγκεντρώσει 14 από τις 50 απαιτούμενες υπογραφές. Ο ίδιος, ερωτηθείς σχετικά, δεν διέψευσε τις πληροφορίες που θέλουν τον Μάκη Βορίδη να μην υπογράφει. «Είχαμε κοινή πολιτική διαδρομή, όμως δεν είμαστε ομάδα, δεν είμαστε το ίδιο πολιτικό πρόσωπο» είπε.

Yπογραφές για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΝΔ συγκεντρώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε ότι έχει ήδη συγκεντρώσει 14 από τις 50 απαιτούμενες υπογραφές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «δε θέλει υπογραφές ‘διασήμων’», ενώ ερωτηθείς για το αν θα έχει τη στήριξη του Μάκη Βορίδη, απάντησε: «Ο Μάκης είναι φίλος μου χρόνια, είχαμε κοινή πολιτική διαδρομή, όμως δεν είμαστε ομάδα, δεν είμαστε το ίδιο πολιτικό πρόσωπο. Δεν ξέρω αν θα υπογράψει».

«Είμαι αυτό που βλέπετε» είπε, τονίζοντας πως «δεν έχει μηχανισμούς» και σημειώνοντας: «Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους όχι. Δεν έχω προλάβει να φτιάξω μηχανισμούς, γιατί είχα βιοποριστικά προβλήματα να λύσω για την οικογένειά μου».

Αναφερόμενος στους ανθυποψηφίους του, σχολίασε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δέκα χρόνια καριέρας στον τραπεζικό τομέα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε μεγάλη νίκη στην περιφέρεια Μακεδονίας. Για τον Βαγγέλη τι να πω;». Ειδικά για την πιθανή υποψηφιότητα του Β.Μεϊμαράκη, είπε πως «είναι καλοδεχούμενη» και επισήμανε: «Η ιδέα ότι είναι ο Μεϊμαράκης μεταβατικός είναι λάθος. Εγώ πάντως, αν μαζέψω τις υπογραφές θα είμαι υποψήφιος. Κανένας, και πρώτος εγώ, δεν θεωρώ ότι αν κερδίσει κάποιος άλλος θα πάει χαμένη η παράταξη. Δεν είμαστε εχθροί».

Ερωτηθείς για τυχόν στήριξη στο πρόσωπό του από τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι «το μείζον αυτής της διαδικασίας είναι μετά από αυτήν να βγει η ΝΔ πιο δυνατή».

«Για να γίνει αυτό πρέπει τους ανθρώπους που σεβόμαστε, και αναφέρομαι στους πρώην προέδρους, να τους αφήσουμε έξω από αυτό. Σε μία ανοιχτή διαδικασία, που θα αποφασίσει ο κόσμος δεν πρέπει να μπαίνουν στη διαδικασία αυτή» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Εγώ θεωρώ ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του παρήγαν έργο, που δεν έχει αναγνωριστεί και είμαι περήφανος που συμμετείχα σε αυτήν».

Δίνοντας το ιδεολογικό του στίγμα είπε ότι «σε μία χώρα που κάποιος μπορεί να δηλώνει περήφανος αριστερός, δεν μπορεί να δηλώσει δεξιός. Το εκλογικό σώμα ακολουθεί όποιον είναι πιστός στις ιδέες του…Οι διαφορές μεταξύ δεξιού καικεντροαριστερού είναι μηδενικές».

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε άνοιγμα στην άκρα δεξιά. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει και δεν θα μπορέσει να έχει καμία σχέση με την Νέα Δημοκρατία».

Ερωτηθείς ποιον θα υποστηρίξει αν δεν περάσει στον δεύτερο γύρο, δεν απάντησε, σχολιάζοντας ότι «όποιος κατεβαίνει σε μάχη σκεπτόμενος την ήττα είναι χαμένος».

«Θεωρώ ότι για τη ΝΔ είναι ωραίο και ενωτικό να υπάρχει και μία υποψηφιότητα που είναι αναπάντεχη.Εγώ πηγαίνω σε μία γιορτή της δημοκρατίας για τη ΝΔ, θέλω να πηγαίνω χαρούμενος. Η ΝΔ είναι όρθια και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει παίξει κομβικό ρόλο για να σταθεί όρθια. Το ερώτημα είναι απλό: Αν η ΝΔ όπως είναι τώρα μας βρίσκει σύμφωνους, θα ψηφίσουμε αυτό, αλλιώς θα ψηφίσουμε κάτι άλλο».

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε την πρότασή του για ντιμπέιτ των υποψηφίων υποψηφίους για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας σε ντιμπέιτ, σημειώνοντας ότι «θα έχει ενδιαφέρον να οργανώσουμε ένα debate. Πέρα από τις ταμπέλες, πρέπει να μιλήσουμε για τις πολιτικές. Πιο λογικά και πιο πραγματιστικά, που σημαίνει πιο δεξιά»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024