Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Με Οδηγό το Διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη» σε συνεργασία με το Δήμο Κέρκυρας, διοργανώνουν και παρουσιάζουν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, την ενημερωτική καμπάνια «Διάδωσέ το», με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα εκπαίδευσης «Ενημερώνομαι για το Νεανικό Διαβήτη – Αντιμετώπιση Έκτακτων Περιστατικών στο σπίτι και στις αίθουσες Διδασκαλίας».
Σκοπός της Ημερίδας, είναι ακριβώς να εκπαιδεύσουμε τους γονείς, τους δασκάλους, τους καθηγητές και το οικοίο περιβάλλον του διαβητικού ασθενή, πώς να αντιμετωπίσουν μια έκτακτη επιπλοκή (υπογλυκαιμία, υπεργλυκαιμία κ.τ.λ.), στο απίτι, στην αίθουσα Διδασκαλίας, στον εργασιακό χώρο, σε χώρους ψυχαγωγίας.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει:
– Ενημερωτική ομιλία τί έιναι ο Νεανικός Διαβήτης, ποιούς αφορά, πως διαγιγνώσκεται, τί συμβαίνει, τί πρέπει να προσέχουμε.
– Ομιλία από Ιατρό Διαβητολόγο – Ενδοκρινολόγο σχετικά με την πρακτική αντιμετώπιση ενός έκτακτου περιστατικού.
– Ομιλία από Ψυχολόγο, σχετικά με τη ψυχολογική αντιμετώπιση – στήριξη (νέοι με Διαβήτη Τύπου 1 – Ινσουλινοεξαρτόμενοι).
Μετά το πέρας των ομιλιών, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

Η Εκπαιδευτική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00 – 19:30.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού θέσεων, θα ήταν σημαντική η ονομαστική δήλωση συμμετοχής.
Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.

Τρόποι Συμμετοχής:
• Στο emailinfo@kartadiaviti.gr
• Στο τηλέφωνο 2106520062
• Στο fax 2106520082

Η εκπαιδευτική ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας.

health.in.gr