Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Ιράν απαιτεί έρευνα κατά της Σ.Αραβίας για το «έγκλημα στη Μέκκα»

To Ιράν απαιτεί έρευνα κατά της Σ.Αραβίας για το «έγκλημα στη Μέκκα»

Τα βέλη του κατά του Ριάντ επιμένει να στρέφει το Ιράν με φόντο την τραγωδία στη Μέκκα, με τον ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί να απαιτεί τη διεξαγωγή έρευνας για το ποδοπάτημα, μεταξύ των νεκρών από το οποίο βρίσκονται τουλάχιστον 136 Ιρανοί. Ο γενικός εισαγγελέας του Ιράν ζήτησε να «δικαστούν οι Σαουδάραβες για τα εγκλήματά τους εναντίον των προσκυνητών», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν ήταν ανικανότητα, αλλά έγκλημα». Στους 769 έχει αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.

Τα βέλη του κατά του Ριάντ επιμένει να στρέφει το Ιράν με φόντο την τραγωδία στη Μέκκα, με τον ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί να απαιτεί τη διεξαγωγή έρευνας για το ποδοπάτημα, μεταξύ των νεκρών από το οποίο βρίσκονται τουλάχιστον 136 Ιρανοί. Ο γενικός εισαγγελέας του Ιράν ζήτησε να «δικαστούν οι Σαουδάραβες για τα εγκλήματά τους εναντίον των προσκυνητών», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν ήταν ανικανότητα, αλλά έγκλημα».

Στους 769 έχει αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό των σαουδαραβικών αρχών.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Τεχεράνη δεν σκοπεύει να ρίξει τους τόνους ενάντια στον περιφερειακό της αντίπαλο τη Σαουδική Αραβία.

Μιλώντας από το βήμα του ΟΗΕ, ο ιρανός πρόεδρος Ροχανί επισήμανε την ανάγκη για τη διεξαγωγή μιας έρευνας για «τις αιτίες του περιστατικού και άλλων παρόμοιων περιστατικών στο χατζ [το μουσουλμανικό προσκύνημα] αυτού του χρόνου». Χαρακτήρισε μάλιστα το ποδοπάτημα «σπαρακτικό».

Ακόμα και πριν από την συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχαμάντ Ζαρίφ επανέλαβε σε δημοσιογράφους πως «χρειάζεται να βρεθούν απαντήσεις για το καταστροφικό περιστατικό στη Σαουδική Αραβία».

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν διέταξε την επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας για το προσκύνημα και ο υπουργός Υγείας Χαλίντ αλ Φαλίχ δήλωσε πως θα διεξαχθεί έρευνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024