Εξελίξεις αναμένονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τους επόμενους μήνες καθώς εξετάζεται η επέκταση των υποδομών του αεροδρομίου, ενώ προωθείται η επέκταση της παραχώρησής του ώς το 2046 και η πώληση ποσοστού 30% σε ιδιώτη επενδυτή από το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, αν η επιβατική κίνηση της χειμερινής περιόδου δεν πληγεί και συνεχιστεί με τους υφιστάμενους ρυθμούς, το «Ελ. Βενιζέλος» θα μελετήσει τη δημιουργία και δεύτερου αεροσταθμού, σύμφωνα με τη σύμβαση ανάπτυξης του Διεθνούς Αερολιμένα.

Παράλληλα το ΤΑΙΠΕΔ προωθεί την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους μετόχους του αεροδρομίου για την επέκταση της σύμβασης ώς το 2046, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την πώληση ποσοστού 30% από το συνολικό 55% που διαθέτει το Δημόσιο στο «Ελ. Βενιζέλος».

Κοινή παραδοχή στελεχών τόσο της αγοράς όσο και του υπουργείου Υποδομών είναι ότι αυτή η επέκταση μπορεί να γίνει πιο εύκολα αν οι μέτοχοι του αεροδρομίου συμφωνήσουν στην παράταση της παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος» ώς το 2046, καθώς η απόσβεση των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν για τις νέες υποδομές θα μοιραστεί αναλογικά σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ