Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει όλα τα κράτη-μέλη να ερευνήσουν πόσα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό για να παραποιούν τις μετρήσεις για τις εκπομπές ρύπων μετά το σκάνδαλο με τη Volkswagen, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Καλούμε όλα τα κράτη-μέλη να διεξαγάγουν έρευνες σε εθνικό επίπεδο» τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Λουσιά Κοντέ.

«Χρειάζεται να έχουμε πλήρη εικόνα για τον αριθμό των αυτοκινήτων στα οποία εγκαταστάθηκαν συστήματα αναστολής (defeat devices), που παραβιάζουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία» πρόσθεσε η Κοντέ.

Εντωμεταξύ η βρετανιική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να προχωρήσουν σε ελέγχους, μετά την αποκάλυψη ότι η γερμανική εταιρεία Volkswagen χρησιμοποιούσε παράνομο λογισμικό για να παραποιεί τις μετρήσεις των εκπομπών ρύπων.

«Η κυβέρνηση λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της τις απαράδεκτες ενέργειες της Volkswagen» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Μεταφορών Πάτρικ Μακλάφλιν. «Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του κοινού», πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters