ΔΝΤ: Ενέκρινε τη δόση 126 εκατ. ευρώ προς την Κύπρο
Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσε χθες, Τετάρτη, την πιο πρόσφατη αξιολόγηση της χρηματοδότησης της Κύπρου και ενέκρινε την εκταμίευση 126 εκατομμυρίων ευρώ στη χώρα.
Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσε χθες, Τετάρτη, την πιο πρόσφατη αξιολόγηση της χρηματοδότησης της Κύπρου και ενέκρινε την εκταμίευση 126 εκατομμυρίων ευρώ στη χώρα.
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ Μιτσουχίρο Φουρουσάουα δήλωσε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Κύπρου παρέμενε επιτυχές και η δυνατή εκτέλεση του προϋπολογισμού εντυπωσιακή.
«Παρόλα αυτά, όμως, το υψηλό δημόσιο χρέος μαζί με μεγάλες ενδεχόμενες υποχρεώσεις δικαιολογούν τη συνέχεια της σύνεσης ενώ εξασφαλίζουν υποστήριξη σε δημόσιες δαπάνες που οφελούν την ανάπτυξη και στο δίχτυ ασφάλειας» είπε.
Η πρόσφατη εκταμίευση φέρνει το σύνολο χρηματοδότησης υπό τη ∆ιευρυµένη Χρηµατοδοτική Διευκόλυνση σε περίπου 882 εκατομμύρια ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Επενδυτικό «ριμπάουντ» από τα private equity: Το NBA Europe προ των πυλών
- Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας απαγγέλλει κατηγορίες για επίθεση με βόμβα σε μέλος του Νέου IRA
- Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ 32-33: Προβάδισμα τίτλου η «Ένωση», έσπασε την έδρα
- Γκέρντα Τάρο: Ο Ρόμπερτ Κάπα κι ένας έρωτας μέσα στον πόλεμο
- Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι ευχαριστημένος» με τη νέα πρόταση του Ιράν – Αλλά προτιμά να μην το ισοπεδώσει

