Με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί το απόγευμα (18:00, ώρα Ελλάδας) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα γίνει λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό.

Τη συνάντηση ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος σημείωσε ότι το ραντεβού έκλεισε στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν τη Δευτέρα.

Ήδη, από την επομένη των εκλογών, ο λουξεμβούργιος πολιτικός απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο εξέφραζε τη βεβαιότητα ότι θα σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση και ότι «θα προχωρήσει η εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης και Σταθερότητας».

«Η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη όλων των κομμάτων» και «έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων», προκειμένου «να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία» συνέχιζε ο κ. Γιούνκερ.

Παράλληλα, υπογράμμιζε την «επείγουσα ανάγκη διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης», καταλήγοντας με τη διαβεβαίωση ότι «η νέα κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη της Ευρωπαικής Επιτροπής και του ίδιου προσωπικά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ