Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Σχεδόν 3.000 Ρώσοι πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος

Περίπου 2.400 Ρώσοι πολεμούν μαζί με τζιχαντιστές του Ισλαμικό Κράτος, φέρεται να δήλωσε την Παρασκευή ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ρωσίας Σεργκέι Σμιρνόφ. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Σμιρνόφ δήλωσε επίσης πως συνολικά υπάρχουν περίπου 3.000 πολίτες από χώρες της Κεντρικής Ασίας που πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος.

Περίπου 2.400 Ρώσοι πολεμούν μαζί με τζιχαντιστές του Ισλαμικό Κράτος, φέρεται να δήλωσε την Παρασκευή ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ρωσίας Σεργκέι Σμιρνόφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Σμιρνόφ δήλωσε επίσης πως συνολικά υπάρχουν περίπου 3.000 πολίτες από χώρες της Κεντρικής Ασίας που πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Σμιρνόφ αναφέρθηκε επίσης στους πρόσφυγες που φεύγουν από τη Μέση Ανατολή για την Ευρώπη, ο αριθμός των οποίων πιθανότατα θα αυξηθεί, αποτελώντας δυνάμει «μεγάλη απειλή» για τη Ρωσία.

«Η δήλωση πως η υποστήριξη της Μόσχας επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση στη Συρία – και ιδιαίτερα τη ροή των προσφύγων – δεν είναι αλήθεια. Αυτή οφείλεται στην επέκταση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή», υποστήριξε.

Υπονοώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Σμιρνόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως υπάρχουν «ορισμένες χώρες που προσπαθούν να αποφύγουν» τη διεθνή συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Υπάρχει μια συνεργασία, αλλά όχι στο σωστό επίπεδο – ειδικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες», υπογράμμισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Sputnik

Only in

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Καθώς η προσιτή διαβίωση γίνεται ολοένα και περισσότερο πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ορίσει τον πρώτο επίτροπο της ΕΕ με άμεση ευθύνη για τη στέγαση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024