
Με επιρροές από το IAA Concept το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Mercedes-Benz
Ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Mercedes-Benz αποκαλύπτει, από την Φρανκφούρτη ότι το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της φίρμας με ορίζοντα το 2018 και υπόσχεση για ηλεκτρική αυτονομία 500 χλμ. θα αντλήσει στοιχεία από το concept car που η φίρμα παρουσίασε στη γερμανική μπιενάλε.
Με φόντο την αποκάλυψη του φουτουριστικού IAA Concept στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η γερμανική φίρμα δίνει λίγα ακόμα στοιχεία για μια νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση και η οποία θα χρησιμεύσει ως αφετηρία για μια ευρεία γκάμα ηλεκτροκίνητων.
Όπως είχε αποκαλύψει, σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της γερμανικής φίρμας, Thomas Weber, το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα έχει αυτονομία που θα φτάνει τα 500 χλμ. χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει κάτι για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
Επανερχόμενος, ωστόσο στο θέμα από την έκθεση της Φρανκφούρτης, ο ίδιος δήλωσε ότι πρόκειται για κάτι που θα είναι «μοναδικό, διαφορετικό, θα προσφέρει συγκινήσεις», διευκρινίζοντας ότι πολλά από τα στοιχεία του αστραφτερού Aerodynamic Automobile Concept που παρουσιάστηκε στην Φρανκφούρτη, όπως η αεροδυναμική και η αισθητική θα επηρεάσουν το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο που αναμένεται το 2018.
Επίσης, σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του T. Webber, το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα αξιοποιήσει μια ευέλικτη «έξυπνη» αρχιτεκτονική η οποία, στο μέλλον, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα ηλεκτροκίνητα μοντέλα.
Υπενθυμίζεται ότι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη αυτονομία που έχει η Mercedes-Benz σήμερα στην γκάμα της αυτή τη στιγμή είναι η B-Class Electric Drive της οποίας οι μπαταρίες ιόντων λιθίου της εξασφαλίζουν αυτονομία 200 χλμ.
auto.in.gr
- Νιγηρία: Φόβοι για δεκάδες ψαράδες νεκρούς σε αντιτζιχαντιστικούς βομβαρδισμούς του Τσαντ
- Χανταϊός: Βίντεο από τη μεταφορά του έλληνα επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου στο νοσοκομείο Αττικόν
- Λίβανος: Αλλους δύο διασώστες σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις -108 συνολικά από τη 2η Μαρτίου
- Ιράν: Αλλες «δύο εβδομάδες» χρειάζονται οι ΗΠΑ για να πλήξουν όλους τους στόχους τους, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 344 παιδιά πέθαναν από τον Μάρτιο εξαιτίας επιδημίας ιλαράς
- Κολομβία: 4 εργαζόμενοι νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε στοά ανθρακωρυχείου βάθους 500 μέτρων