Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Κλειδώνει» για το 2018 το πρώτο SUV της Rolls-Royce

«Κλειδώνει» για το 2018 το πρώτο SUV της Rolls-Royce

Ο επικεφαλής της Rolls-Royce επιβεβαίωσε από το floor της Φρανκφούρτης την άφιξη του πρώτου SUV της φίρμας το 2018, φροντίζοντας να σχολιάσει και την παρουσία του «αντιπάλου» που παρουσιάστηκε -ήδη- στη γερμανική έκθεση.

Μετά το SUV της Bentley, το οποίο πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στην Φρανκφούρτη, η Rolls-Royce η οποία παρουσιάζει στη γερμανική έκθεση την ανοιχτή Dawn, «κλείδωσε» για το 2018 την άφιξη του δικού της υπερπολυτελούς SUV, με τον επικεφαλής της φίρμας, Torsten Muller Otvos να δίνει τον τόνο του υπερπολυτελούς ανταγωνισμού στην SUV κατηγορία.

«Το SUV της Bentley θα είναι ξεκάθαρα το Νο2, όταν το νέο SUV Rolls-Royce πάρει την θέση του στις αντιπροσωπείες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Rolls-Royce, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την «χρονική» πρωτιά της Bentley στην κατηγορία.

Σε ό,τι αφορά τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία για το αντίπαλο δέος του Bentayga, το νέο SUV της Rolls-Royce, θα ονομάζεται Cullinan και για όσους ήδη αναρωτιούνται από πού προήλθε η έμπνευση για τη συγκεκριμένη ονομασία, Cullinan ονομάζεται το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στον κόσμο, με καθαρό βάρος 3.106,75 καράτια (άκοπο).

Το διαμάντι ανακαλύφθηκε το 1905 στην Νότιο Αφρική και κόπηκε σε μικρότερα εκ των οποίων το μεγαλύτερο, γνωστό και ως Cullinan I ή Μεγάλο Αστέρι της Αφρικής κοσμεί το σκήπτρο των Κοσμημάτων του Στέμματος τα οποία φυλάσσονται στον Πύργο του Λονδίνου.

Εξάλλου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Rolls-Royce από την Φρανκφούρτη λατρεύει την ιδέα το νέο τους SUV να πάρει το όνομά του από το μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέχρι σήμερα γνωστά στοιχεία δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το βρετανικό SUV θα αξιοποιήσει ένα νέο αλουμινένιο χωροδικτύωμα και θα μοιραστεί την ίδια αρχιτεκτονική με τη νέα γενιά της Phantom, ωστόσο, με δεδομένες τις αναλογίες του πρωτότυπου που έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του στα πεδία δοκιμών, θα έχει μικρότερο μεταξόνιο και διαστάσεις και -φυσικά- αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία του, εξίσου δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία ενός plug-in υβριδικού συνόλου το οποίο θα αξιοποιήσει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V12 μοτέρ της φίρμας και το οποίο θα είναι διαθέσιμο και στη νέα γενιά της Phantom.

Τις προδιαγραφές του θα συμπληρώσει το σύστημα τετρακίνησης ως μέρος του βασικού εξοπλισμού και φυσικά οι προδιαγραφές πολυτέλειας της φίρμας σε ό,τι αφορά το θάλαμο επιβατών.

Auto Express

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024