Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αβραμόπουλος στην Ουγγαρία: Βία και τείχη δεν σταματούν τους πρόσφυγες

Αβραμόπουλος στην Ουγγαρία: Βία και τείχη δεν σταματούν τους πρόσφυγες

Ο ευρωπαίος επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε πως η άσκηση βίας και το ύψωμα τειχών δεν μπορεί να σταματήσει τα προσφυγικά ρεύματα, μιλώντας από τη Βουδαπέστη. «Έχουμε ηθικό καθήκον να παρέχουμε προστασία» τόνισε, καλώντας την Ουγγαρία να συνεργαστεί με τους «28» στην προσφυγική κρίση -μία ημέρα μετά τις εικόνες στο φράχτη που προκάλεσαν την αντιδράσεις ακόμη και από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε πως η άσκηση βίας και το ύψωμα τειχών δεν μπορεί να σταματήσει τα προσφυγικά ρεύματα, μιλώντας από τη Βουδαπέστη.

«Έχουμε ηθικό καθήκον να παρέχουμε προστασία» τόνισε, καλώντας την Ουγγαρία να συνεργαστεί με τους «28» στην προσφυγική κρίση -μία ημέρα μετά τις εικόνες στο φράχτη που προκάλεσαν την αντιδράσεις ακόμη και από τα Ηνωμένα Έθνη.

Από την ουγγρική πρωτεύουσα, ο Δ.Αβραμόπουλος ανέφερε την Πέμπτη πως «τα τείχη και η βία δεν είναι λύση».

«Η πλειονότητα όσων φτάνουν είναι Σύριοι. Πρόκειται για ανθρώπους που πραγματικά χρειάζονται την προστασία μας» τόνισε ο επίτροπος.

«Δεν υπάρχει τείχος που δεν θα σκαρφάλωνε κανείς, θάλασσα που δεν θα περνούσε στην προσπάθεια να γλιτώσει από τη βία και την τρομοκρατία» τόνισε ο Αβραμόπουλος. «Πιστεύω πως έχουμε ηθικό καθήκον να τους προσφέρουμε προστασία» υπογράμμισε.

«Θα εργαστούμε συλλογικά για να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, τα τείχη είναι προσωρινές λύσεις που εκτρέπουν τις προσφυγικές ροές ή κλιμακώνουν την ένταση» τόνισε.

Προηγούμενως, σε συνέντευξή του στη γερμανική Welt, ο επίτροπος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι την επόμενη Τρίτη κατά τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ «θα σημειωθεί πρόοδος και ότι θα υπάρξει συμφωνία για μια αλληλέγγυα κατανομή των προσφύγων στο εσωτερικό της ΕΕ».

Σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε: «Δεν θέλουμε να κάνουμε φρούριο την Ευρώπη. Αλλά επιθυμούμε να βελτιώσουμε σημαντικά την προστασία των συνόρων μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα ενισχυθεί η Frontex οικονομικά και με περισσότερο προσωπικό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024