Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ζήτησε από τη Λάρισα ο Αλ.Τσίπρας

Άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ζήτησε από τη Λάρισα ο Αλ.Τσίπρας

Ισχυρή εντολή διακυβέρνησης με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ζήτησε από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Ο λαός μας δεν θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των δανειστών, της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, να βάζουν ξανά τρικλοποδιές στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ισχυρή εντολή διακυβέρνησης με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ζήτησε από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Ο λαός μας δεν θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των δανειστών, της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, να βάζουν ξανά τρικλοποδιές στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το δίλημμα της Κυριακής είναι η Ελλάδα των πολλών ή η Ελλάδα των λίγων. Για την απόφασή του η μία από τις εκλογικές περιφέρειες που επέλεξε να είναι υποψήφιος είναι η Λάρισα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε:

«Είναι ξεχωριστή τιμή για μένα προσωπικά η υποψηφιότητά μου ως βουλευτή στο νομό σας. Και δεν είναι μια υποψηφιότητα συμβολική. Είναι ουσιαστική. Είναι υποψηφιότητα μάχης για τους αγρότες του κάμπου, τους αυτοαπασχολούμενους, τον κόσμο της εργασίας και της δημιουργίας αυτού του νομού.»

Σχετικά με τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, επανέλαβε ότι αφήνει ανοιχτά πεδία διαπραγμάτευσης: «Καταφέραμε και αφήσαμε ανοιχτή τη διαπραγμάτευση για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου. Είναι η μάχη που θα δώσουμε μαζί. Για να δώσουμε τις λύσεις που μας πάνε μπροστά. Γιατί μόνο εμείς ξέρουμε και μπορούμε να δώσουμε αυτή τη μάχη.»

Ενδεικτικά σε μέτρα για την γεωργία και την κτηνοτροφία ανέφερε:

  • Όλοι οι κάτοχοι γεωργικής εκμετάλλευσης θα έχουν την υποχρέωση να τηρούν βιβλία εσόδων- εξόδων, εκτός από τους μικρούς παραγωγούς με εισόδημα έως 5.000 ευρώ. Εκεί θα ενταχθεί και η δαπάνη για το αγροτικό πετρέλαιο, ώστε να μην υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση.
  • Θα προσδιορίσουμε το αγροτικό εισόδημα και τη φορολόγησή του με βάση τον επανακαθορισμό της έννοιας της «αγροτικής επιχείρησης» και της «γεωργικής εκμετάλλευσης», αλλά και της έννοιας του «αγρότη» σε συνεργασία με τους φορείς των αγροτών.
  • Στις «’γεωργικές εκμεταλλεύσεις»’ ορίζουμε γενικό αφορολόγητο όριο.
  • Αναγνωρίζουμε ως τεκμαρτή δαπάνη την αμοιβή της οικογενειακής εργασίας, καθώς και βάσει νέου επικαιροποιημένου υπολογισμού, τις αποσβέσεις κεφαλαίου και πάγιων.

Από αυτές τις διαδικασίες, παρατήρησε, αλλά και από την πάταξη της φοροδιαφυγής, θα προκύψουν τα αντισταθμιστικά ισοδύναμα για να εξαλείψουμε την υπερφορολόγηση των αγροτών.

Επίσης, αναφέρθηκε στην έκδοση αγροτικής κάρτας και συμπλήρωσε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα λειτουργήσει η νέα δημόσια Αναπτυξιακή Τράπεζα, αλλά και στην σταδιακή εξομοίωση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΓΑ με τις αντίστοιχες του ΙΚΑ.

Όσον αφορά στην κτηνοτροφία αναφέρθηκε στον εξορθολογισμό των βοσκότοπων και των ενισχύσεων, στην ανάθεση της σύνταξης διαχειριστικών σχεδίων ώστε να ρυθμιστεί το περίπλοκο θέμα των «’βοσκήσιμων γαιών»’ και στο γεγονός ότι το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στη Βουλή, αλλά και στην εξειδίκευση των όρων και προϋποθέσεων για τους κτηνοτροφικούς οικισμούς τα κτηνοτροφικά πάρκα και τις κτηνοτροφικές ζώνες.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και δυσκολίες, αλλά αποτράπηκε η κοινωνική και οικονομική καταστροφή και το Grexit.

Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όταν μίλησε για την πρόσληψη 4.500 ατόμων για την στελέχωση της υγείας.

«Είναι όλοι αυτοί που η ΝΔ θεωρεί ‘άχρηστους’. Και ακούσαμε προχθές, εξέχοντες πρώην υπουργούς, να προσθέτουν στους ‘άχρηστους’ και τους αστυνομικούς. Να τους απαξιώνουν έναντι των σεκιουριτάδων».

Ακόμη, μίλησε για οικονομική ολιγαρχία και κατεστημένο της διαπλοκής ου συσπειρώνονται ανοιχτά γύρω από τη ΝΔ, και τόνισε:

«Ο λαός μας έχει ξεκάθαρα μία επιλογή: Να συσπειρωθεί γύρω από τη μόνη πολιτική δύναμη που τους τρομάζει. Γιατί απειλεί τα συμφέροντά τους με πράξεις, όχι στα λόγια. Με στόχο να βάλει τέλος στα προνόμιά τους.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024