Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όσμπορν: Οι Εργατικοί θα καταστρέψουν την βρετανική οικονομία

Όσμπορν: Οι Εργατικοί θα καταστρέψουν την βρετανική οικονομία

Ο υπουργός Οικονομικών  της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε ότι εάν ποτέ ανέβαινε στην εξουσία το Εργατικό Κόμμα υπό την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν, κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε την βρετανική οικονομία με το τύπωμα χρήματος, τον υψηλότερο δανεισμό και τις τιμωρητικούς φόρους εισοδήματος.

 

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε ότι εάν ποτέ ανέβαινε στην εξουσία το Εργατικό Κόμμα υπό την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν, κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε την βρετανική οικονομία με το τύπωμα χρήματος, τον υψηλότερο δανεισμό και τις τιμωρητικούς φόρους εισοδήματος.

Ο Κόρμπιν, που εξελέγη επικεφαλής των Εργατικών το Σάββατο με την εντολή να αντιταχθεί στις περικοπές δαπανών, όρισε έναν σκληροπυρηνικό αριστερό ως σκιώδη υπουργό Οικονομικών, σηματοδοτώντας την πρόθεσή του να επιδιώξει μια σκληρή αριστερή οικονομική ατζέντα.

Στο επίκεντρο της οικονομικής πολιτικής του Κόρμπιν είναι η «λαϊκή ποσοτική χαλάρωση», μια πρόταση για τύπωμα χρήματος, με στόχο τη χρηματοδότηση επενδύσεων σε υποδομές όπως οι κατοικίες και το σιδηροδρομικό δίκτυο. Ο νέος ηγέτης των Εργατικών θέλει επίσης να επανεθνικοποιήσει τους σιδηροδρόμoυς και τον κλάδο της ενέργειας.

Ο Όσμπορν, που αυτή τη στιγμή θεωρείται ως ο επικρατέστερος διάδοχος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στην ηγεσία των Συντηρητικών ενόψει των εκλογών του 2020, προειδοποίησε ότι οι ιδέες του Κόρμπιν θα υπονομεύσουν την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Αγγλίας και θα ακυρώσουν το έργο τόσο των Συντηρητικών, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων των Εργατικών.

«Το τύπωμα χρήματος για την κάλυψη των δημοσίων δαπανών θα αύξανε τον πληθωρισμό, θα οδηγούσε ανοδικά τις τιμές και θα υπονόμευε τις αυξήσεις μισθών σε πραγματικούς όρους για τις οποίες πολλοί έχουν εργαστεί τόσο σκληρά» έγραψε σήμερα στην εφημερίδα The Times ο Όσμπορν. Παράλληλα, χαρακτήρισε τα σχέδια επανεθνικοποίησης του Κόρμπιν «μια βιομηχανική πολιτική που έχει έλθει κατευθείαν από τη δεκαετία του ‘70».

Ο Κόρμπιν και ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών Τζον ΜακΝτόνελ έχουν ισχυριστεί ότι το τύπωμα χρήματος για επενδύσεις σε περιόδους ύφεσης θα διατηρήσει την ανάπτυξη – κάτι που σύμφωνα με τους ίδιους δεν αναμένεται να επιτευχθεί από τη μείωση των δημοσίων δαπανών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024