Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος για τους πρόσφυγες σε πρώην ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης

Σάλος για τους πρόσφυγες σε πρώην ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας να φιλοξενηθούν 21 πρόσφυγες στο πρώην ναζιστικό συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, όπου εκτελέστηκαν χιλιάδες άνθρωποι στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο δήμαρχος του Μίτε να σημειώνει ότι «είναι μια λύση έκτακτης ανάγκης, αλλά αναπόφευκτη».

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας να φιλοξενηθούν 21 πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη χώρα στο πρώην ναζιστικό συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης.

Οι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στον χώρο του παλαιού στρατοπέδου, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους και βασανιστεί χιλιάδες κρατούμενοι στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι πρόσφυγες, ορισμένοι από τους οποίους -σύμφωνα με τη Daily Mail- ζουν εδώ και αρκετούς μήνες στο στρατόπεδο, έχουν λάβει 135 ευρώ για τις πρώτες τους ανάγκες.

«Είναι μία λύση έκτακτης ανάγκης, αλλά είναι αναπόφευκτη» σημείωσε στην Daily Mail ο δήμαρχος της γερμανικής περιοχής Μίτε, Κρίστιαν Χάνκε, στη βρετανική εφημερίδα.

Οι αρχές της πόλης δήλωσαν ότι είχαν κατατεθεί περίπου 200 αιτήσεις ασύλου και ότι δεν υπήρχαν οι υποδομές για τη φιλοξενία των προσφύγων. Η εκπρόσωπος του κοινοτικού συμβουλίου είπε ότι η απόφαση ελήφθη για πρακτικούς λόγους.

Παρά το γεγονός ότι οι παλιοί κοιτώνες του στρατοπέδου έχουν κατεδαφιστεί και στη θέση τους έχουν χτιστεί νέοι κοιτώνες, η απόφαση έχει δεχθεί έντονα πυρά.

Σύμφωνα με την Μπιγκίτ Ναουτζόκς, επικεφαλής του συμβουλίου προσφύγων στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία -την οποία επικαλείται το Der Spiegel- το σχέδιο είναι «ανησυχητικό», ενώ σημείωσε ότι δείχνει αναισθησία.

Ο 20χρονος Αμπντουραμάν Μάσα από τη Βόρειο Ερυθραία είπε στην The Daily Express ότι δεν τον ενδιαφέρει η προηγούμενη χρήση του κτιρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024