Η Βαρβάρα Φίλιου χάρισε στην ελληνική γυμναστική το πρώτο της εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, κατακτώντας μία από τις 15 προνομιούχες θέσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, στην Στουτγάρδη. Η 20χρονη πρωταθλήτρια τερμάτισε 14η στον τελικό του σύνθετου ατομικού και κατάφερε να πάρει οριακά την απευθείας πρόκριση για λογαριασμό της Ελλάδας, σε έναν αγώνα που είχε πολύ σασπένς, αλλά και αίσιο τέλος.

Η Φίλιου συγκέντρωσε 69,449 βαθμούς (κορδέλα: 16,933, στεφάνι: 17,600, μπάλα: 17,383, κορύνες: 17,533) στον τελικό του σύνθετου ατομικού, στον οποίο ξεκίνησε άσχημα και στην συνέχεια χρειάστηκε να κάνει υπερπροσπάθεια για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Έτσι, η Ελλάδα επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο ατομικό της ρυθμικής γυμναστικής, έπειτα από μία σύντομη απουσία, αφού η Βαρβάρα Φίλιου δεν είχε μπορέσει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς του 2012 στο Λονδίνο, αλλά φέτος πήρε τη ρεβάνς.

Το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό κατέκτησε η 17χρονη Ρωσίδα Γιάνα Κουντριάβτσεβα (75,632 β.), η οποία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και έγινε η νεότερη που φτάνει σ’ ένα τέτοιο επίτευγμα, ενώ συνολικά κέρδισε πέντε χρυσά μετάλλια στην Στουτγάρδη (ομαδικό, σύνθετο ατομικό, μπάλα, κορύνες, κορδέλα).

Στο βάθρο την ακολούθησαν η συμπατριώτισσά της Μαργαρίτα Μαμούν (74,766 β.) και η Λευκορωσίδα Μελιτίνα Στανιούτα (72,132 β.).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ