Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo S90 2016: Νέοι καιροί, νέες δυναμικές συνήθειες

Volvo S90 2016: Νέοι καιροί, νέες δυναμικές συνήθειες

Με αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική και την τεχνολογία που παρουσιάστηκε στο XC90, το S90 ετοιμάζεται να αποτελέσει το “next big thing” στην γκάμα των Σουηδών.

Με το XC90 να έχει βρει τη θέση του στις ανά τον κόσμο αντιπροσωπείες της Volvo, οι Σουηδοί ετοιμάζουν το επόμενο νέο μοντέλο τους, τον αντικαταστάτη του S80 το οποίο θα υιοθετήσει τα διακριτικά S90 ενσωματώνοντας όλους τους τεχνολογικούς νεολογισμούς που είδαμε στο κορυφαίο SUV της φίρμας -και όχι μόνο.

Αν και το επιμελές καμουφλάζ των Σουηδών παραπέμπει περισσότερο σε κάποιο τετράτροχο βγαλμένο από το πρόσφατο Mad Max μην αφήνοντας πολλά περιθώρια παρατήρησης, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση των διαστάσεων «προς κάθε κατεύθυνση» σε σχέση με το S80 προς όφελος της ευρυχωρίας και της παρεχόμενης άνεσης.

Σε επίπεδο αισθητικής, το νέο S90 αναμένεται να υπακούσει στο νέο σχεδιαστικό κώδικα της φίρμας, υιοθετώντας ιδιαίτερα δυναμικές αναλογίες όπως μαρτυρούν το μακρύ καπό, το μεγάλο πλάτος και η γραμμή οροφής που καταλήγει σε ένα στιβαρό πίσω τμήμα, συντείνοντας σε μια ιδιαίτερα επιβλητική και μυώδη παρουσία η οποία θα παραπέμπει στο Coupe Concept.

Κάτω από τις επιφάνειες του νέου S90 βρίσκεται η νέα ευέλικτη αρχιτεκτονική της Volvo, Scalable Platform Architecture, η οποία μας συστήθηκε μέσω του XC90 κάτι που επίσης σημαίνει ότι –και- το S90 θα επωφεληθεί από τους νέας γενιάς Drive-E δίλιτρους τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel της φίρμας και το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων με το οποίο συνδυάζονται, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών με ισχύ από 190 έως 320 ίππους.

Με δεδομένη τη «συγγένεια» με το XC90 στην κορυφή της γκάμας του S90 αναμένεται να πάρει θέση η plug-in υβριδική έκδοση T8 Twin Engine η οποία, όπως και στην περίπτωση του κορυφαίου SUV της Volvo αναμένεται συνδυάζει δίλιτρο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ, προσφέροντας συνδυαστική ισχύ 407 ίππων και 640 Nm ροπής.

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα με τη γενναιόδωρη ισχύ, ο συνδυασμός αυτός επιτρέπει στο XC90 να περιορίζει τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου στα 2,1 λίτρα/100 χλμ. και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 49 γρ./χλμ.

Επίσης δεδομένη και στην περίπτωση του S90 θα πρέπει να θεωρείται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δικίνητων η τετρακίνητων εκδόσεων.

Τις προδιαγραφές του αναμένεται να συμπληρώσει όλος ο εξοπλισμός ασφάλειας, άνεσης και gadget τεχνολογίας που έχουμε δει στο XC90. Επίσης με δεδομένες τις συνήθειες της σουηδικής φίρμας δεν θα λείψουν και ορισμένα νέα στοιχεία σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και τα αντίστοιχα συστήματα.

Στα νέα «στοιχεία» του S90 θα πρέπει να συμπεριληφθεί και μια νέα, πρακτική έκδοση αμαξώματος η οποία θα «φορέσει» τα διακριτικά V90, θυμίζοντας «έντονα» το Estate Concept της σουηδικής φίρμας και η οποία αναμένεται στα τέλη του 2016.

AUTOMEDIA

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024