Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε «BB+» υποβάθμισε η S&P της αξιολόγηση της Βραζιλίας

Σε «BB+» υποβάθμισε η S&P της αξιολόγηση της Βραζιλίας

Στην βαθμίδα «BB+» υποβάθμισε η Standard & Poor's την Βραζιλία, κατατάσσοντας τα ομόλογα της χώρας στην κατηγορία «σκουπίδια» (junk) για πρώτη φορά από το 2008.  Η Standard & Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Βραζιλίας επικαλούμενη τις πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της χώρας στην προσπάθεια της να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της.

Στην βαθμίδα «BB+» υποβάθμισε η Standard & Poor’s την Βραζιλία, κατατάσσοντας τα ομόλογα της χώρας στην κατηγορία «σκουπίδια» (junk) για πρώτη φορά από το 2008.

Η Standard & Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Βραζιλίας επικαλούμενη τις πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της χώρας στην προσπάθεια της να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της.

Έχοντας ευνοηθεί από μια άκρως ευνοϊκή συγκυρία, τη μεγάλη διεθνή ζήτηση για τα προϊόντα της σε εποχές υψηλών τιμών, τη χαλαρή νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ και τον εντοπισμό πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου στην επικράτειά της, η Βραζιλία γνώρισε καλπάζουσα ανάπτυξη μόλις πριν από λίγα χρόνια.

Μια ανάπτυξη που κάμφθηκε στην παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά γονάτισε όταν ανετράπη η ευνοϊκή συγκυρία. Σήμερα η οικονομία της βρίσκεται κυριολεκτικά σε συμπληγάδες, εγκλωβισμένη ανάμεσα σε έναν καλπάζοντα πληθωρισμό και μια οικονομία στα πρόθυρα της ύφεσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024