Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με πυροβολισμούς και πόνο το επίσημο τρέιλερ του «Ουζερί Τσιτσάνης»

Με πυροβολισμούς και πόνο το επίσημο τρέιλερ του «Ουζερί Τσιτσάνης»

Ελισάβετ Σταμοπούλου Ένας πυροβολισμός και η φράση «ο κόσμος σκοτώνεται κάθε μέρα» προλογίζουν το επίσημο τρέιλερ της ταινίας «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη που στις 3 Δεκεμβρίου 2015 θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες. Οι πρώτες εικόνες προϊδεάζουν το θεατή για το θέμα της ταινίας εκπέμποντας δράμα, πόνο και ερωτισμό. Το μοτίβο, δε, του απαγορευμένου επαναφέρει ο […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Ένας πυροβολισμός και η φράση «ο κόσμος σκοτώνεται κάθε μέρα» προλογίζουν το επίσημο τρέιλερ της ταινίας «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη που στις 3 Δεκεμβρίου 2015 θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες.

Οι πρώτες εικόνες προϊδεάζουν το θεατή για το θέμα της ταινίας εκπέμποντας δράμα, πόνο και ερωτισμό. Το μοτίβο, δε, του απαγορευμένου επαναφέρει ο Μανουσάκης, το come back του οποίου είναι γεγονός μετά από χρόνια αποχής από τη μεγάλη οθόνη.

Η μουσική, όπως φαίνεται, είναι δυνατό χαρτί του έργου που «μιλά» για ευαίσθητες πτυχές του σήμερα, στέλνοντας με το δικό της τρόπο μήνυμα κατά των φυλετικών διακρίσεων.

Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη (Ουζερί Τσιτσάνης, εκδ. Πατάκης), και
η ιστορία διαδραματίζεται στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη (1942-1943), με τον έρωτα δύο νέων ανθρώπων, του Γιώργου και της Εστρέας, ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας, να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Μέσα από μια περιπετειώδη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, ξεδιπλώνονται η ιστορία της κατεχόμενης Θεσσαλονίκης και της εβραϊκής της κοινότητας, αλλά και τα πιο δημιουργικά χρόνια του Βασίλη Τσιτσάνη στο ιστορικό Oυζερί Τσιτσάνης, όπου συνέθεσε τα πιο γνωστά του τραγούδια, μεταξύ αυτών και την πολύ-τραγουδισμένη «Συννεφιασμένη Κυριακή».

Τον Βασίλη Τσιτσάνη ερμηνεύει ο Ανδρέας Κωνσταντίνου,τον Γιώργο ο Χάρης Φραγκούλης,την Εστρέα η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη και τη Λέλα η Βασιλική Τρουφάκου.

Συμβολικό χαρακτήρα φέρει η ταινία, καθώς το 2015 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη, του μεγάλου έλληνα λαϊκού συνθέτη

«Η ταινία παρουσιάζει μια μυθιστορηματική ανάπλαση της εποχής. Υπάρχουν στοιχεία πραγματικά και πράγματα που δημιουργεί το ομώνυμο βιβλίο του Σκαμπαρδώνη. Στη μυθοπλασία ακολουθούμε το βιβλίο, παρεκκλίνουμε μόνο όσον αφορά το κέντρο βάρους των γεγονότων. Μαζί με τους σεναριογράφους δουλέψαμε περίπου 3-4 χρόνια για να ολοκληρώσουμε το σενάριο, μελετώντας την εποχή και με τη βοήθεια ιστορικών συμβούλων», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο in.gr o Μανούσος Μανουσάκης.

Πληροφορίες

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ανδρέας Κωνσταντίνου , Χάρης Φραγκούλης , Χριστίνα Χειλα – Φαμέλη , Βασιλική Τρουφάκου , Γιάννης Στάνκογλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης , Λάκης Κομνηνός , Αλμπέρτο Εσκενάζυ , Μαρία Καβουκίδη, Μιχάλης Αεράκης
Mια παραγωγή της ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ Α.Ε. σε συμπαραγωγή με τους ΟΤΕ TV& ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗ με την υποστήριξη των TOPCUTMODIANO& ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΣΚΗΝΙΚΑ: Αντώνης Χαλκιάς
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Άννα Μαχαιριανάκη
ΜΟΥΣΙΚΗ: Θέμης Καραμουρατίδης
ΜΟΝΤΑΖ: Λάμπης Χαραλαμπίδης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κωστής Γκίκας
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ : Μανώλης Μανουσάκης
ΜΙΞΑΖ : STUDIO 19 – Κώστας Μπώκος
ΗΧΟΣ: Δημήτρης Αθανασόπουλος
ΣΕΝΑΡΙΟ : Βασίλης Σπηλιόπουλος – ΆνταΓκουρμπαλή – ΜανούσοςΜανουσάκης
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Μαρία Μανουσάκη
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ : Γιώργος Παπαδάτος
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μανούσος Μανουσάκης

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της ταινίας στο internet και το facebook:
http://ouzeritsitsanis.com/
https://www.facebook.com/ouzeritsitsanis

entertainment.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024