Κάμερον: Θα υποδεχθούμε 20.000 πρόσφυγες έως το 2020
Η Βρετανία είναι έτοιμη να υποδεχθεί άλλους 20.000 σύρους πρόσφυγες μέχρι το 2020, δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Ντέιβιντ Κάμερον, υπογράμμιζοντας την ηθική υποχρέωση της χώρας του να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης. Διευκρίνισε ότι οι πρόσφυγες θα προέρχονται από υπάρχοντες καταυλισμούς.
Η Βρετανία είναι έτοιμη να υποδεχθεί άλλους 20.000 σύρους πρόσφυγες μέχρι το 2020, δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Ντέιβιντ Κάμερον, υπογράμμιζοντας την ηθική υποχρέωση της χώρας του να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης.
Διευκρίνισε ότι οι πρόσφυγες θα προέρχονται από υπάρχοντες καταυλισμούς, ενώ υπενθύμισε ότι η Βρετανία έχει ήδη δεχθεί 5.000 ανθρώπους από τη Συρία.
Στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους, λέγοντας ότι η Αστυνομία σταμάτησε τουλάχιστον έξι τρομοκρατικές απειλές τους τελευταίους 12 μήνες.
Αναφέρθηκε και στην επίθεση βρετανικού μη επανδρωμένου στη Συρία από την οποία έχασε τη ζωή του ένας τζιχαντιστής με βρετανικό διαβατήριο.
«Η επίθεση ήταν απολύτως νόμιμη» είπε, λέγοντας ότι επρόκειτο για πράξη αυτοάμυνας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρτέμιδα: «Σήκωσαν» ΑΤΜ από σούπερ μάρκετ, το φόρτωσαν σε καρότσα αγροτικού και εξαφανίστηκαν
- Βύθιση του σούπεργιοτ Bayesian: Δεν έφταιξε η κακοκαιρία, αλλά μια σειρά από ανθρώπινα λάθη
- LIVE: Λιντς – Μπέρνλι
- Τέλος εποχής για τους παραδοσιακούς φορτιστές
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Χάποελ Τελ Αβίβ
- Χιόνι σε περιοχές της χώρας: Πού έκαναν λευκή Πρωτομαγιά – Είχε 70 χρόνια να κάνει τόσο κρύο

