Υπερέβησαν τα 6 εκατομμύρια οι φορολογικές δηλώσεις
Στα 1.300 ευρώ διαμορφώνεται η μέση φορολογική επιβάρυνση για τους φορολογούμενους με χρεωστικά εκκαθαριστικά. Οι αρχικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων που υποβλήθηκαν φέτος ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια, ήτοι ήταν 200.000 περισσότερες σε σχέση με τις 5.811.933 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που υποβλήθηκαν πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από τις μέχρι σήμερα εκκαθαρισμένες δηλώσεις προκύπτει πως 2.464.613 φορολογούμενοι με χρεωστικές δηλώσεις θα πρέπει να καταβάλουν φόρο ύψους 3,2 δισ. ευρώ.
Στα 1.300 ευρώ διαμορφώνεται η μέση φορολογική επιβάρυνση για τους φορολογούμενους με χρεωστικά εκκαθαριστικά.
Οι αρχικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων που υποβλήθηκαν φέτος ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια, ήτοι ήταν 200.000 περισσότερες σε σχέση με τις 5.811.933 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που υποβλήθηκαν πέρυσι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από τις μέχρι σήμερα εκκαθαρισμένες δηλώσεις προκύπτει πως 2.464.613 φορολογούμενοι με χρεωστικές δηλώσεις θα πρέπει να καταβάλουν φόρο ύψους 3,2 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται πως η ΓΓΔΕ παρέτεινε σιωπηρά την προθεσμία υποβολής δηλώσεων μέχρι και χθες το βράδυ, απαλλάσσοντας από τα πρόστιμα του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος περίπου 155.000 φορολογούμενους που υπέβαλαν δηλώσεις την τελευταία στιγμή, ήτοι μεταξύ 1ης και 6ης Σεπτεμβρίου 2015.
Θ.Κ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Έως τους 19 βαθμούς η θερμοκρασία
- Από τον Απρίλιο το νέο επίδομα ανεργίας – Έως 1.295 ευρώ
- Η Ιταλία αγόρασε σπάνιο πορτρέτο του Καραβάτζιο για 30 εκατ. ευρώ – Θα εκτεθεί στο Παλάτσο Μπαρμπερίνι
- Η επιστήμη ξέρει αν προτιμάμε την αλήθεια ή το ψέμα
- Δημοσκόπηση: Τα δύο «ανοιχτά τραύματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Ενοίκια: Τι αλλάζει από 1ης Απριλίου για μισθωτές και εκμισθωτές


