Υπουργείο, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ μέτρησαν 20.000 κενές θέσεις στα σχολεία
Τα προβλήματα εν όψει έναρξης της σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων της υπηρεσιακής υπουργού Παιδείας Φρόσως Κιάου με την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ. Εν τω μεταξύ, λόγω των εκλογών, κλειστά θα είναι τα σχολεία την Παρασκευή 18 και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.
Τα προβλήματα εν όψει έναρξης της σχολικής χρονιάς, στο επίκεντρο των συναντήσεων της υπουργού Παιδείας Φ. Κιάου με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.
Υπουργείο και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων υπολόγισαν τα κενά στα σχολεία στις 20.000.
Από την πλευρά του υπουργείου, βασικός στόχος ειναι να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η έναρξη του σχολικού έτους, υπερβαίνοντας τις όποιες δυσκολίες προκύψουν απο την προεκλογική περίοδο, αλλά και καλύπτοντας τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία.
Παράλληλα, καθησυχάζει μαθητές και γονείς ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργεία των σχολείων όλων των βαθμίδων.
Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, όσον αφορά στην πλήρωση των κενών στα σχολεία, υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης 12.000 θέσεων αναπληρωτών που θα καλύψουν ολοήμερα και ειδικά σχολεία μέσω ΕΣΠΑ.
Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η εν λόγω χρηματοδότηση έχει εγκριθεί και αναμένεται η έκδοση σχετικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου.
Επιπλέον, ζητήθηκαν απο το υπουργείο 8.000 θέσεις κατ’ εξαίρεσιν, που θα πρέπει να καλυφθούν από τον εθνικό προϋπολογισμό. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η επίσημη καταμέτρηση των κενών δεν έχει ολοκληρωθεί και άρα, ο ακριβής αριθμός τους δεν έχει ανακοινωθεί.
Εξάλλου, από το υπουργείο ανακοινώθηκε ότι εγκρίθηκε από το ΣτΕ η εξαίρεση, από τους περιορισμούς των υπηρεσιακών μεταβολών λόγω προεκλογικής περιόδου, των αποσπάσεων εκπαιδευτικών και των προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν οι αποσπάσεις 2.600 εκπαιδευτικών.
Κλειστά σχολεία λόγω εκλογών
Κλειστά θα είναι τα σχολεία την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, λόγω της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, στις 20 Σεπτεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ωραιόκαστρο: Κατέληξε η γυναίκα που είχε πάθει ανακοπή – Στους τρεις οι νεκροί από την καταστροφική πυρκαγιά
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Ζινεντίν Σμαΐλοβιτς
- Σουδάν: Τουλάχιστον 330 παιδιά έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στον πόλεμο φέτος, σύμφωνα με τη UNICEF
- ΟΙΕΛΕ: Κίνδυνος κατάρρευσης του εκπαιδευτικού επαγγέλματος – «Ώρα μηδέν εάν δεν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις»
- ΠΑΣΟΚ για Ντόκο: Και αυτό το περιστατικό θα μπει κάτω από το χαλί – Τέταρτη ημέρα διασυρμού της χώρας
- Η ομοσπονδία της Βραζιλίας στηρίζει τον Αντσελότι



