Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρύς οπλισμός, σφαίρες και τσιγάρα στα κοντέινερ του «Haddad 1»

Βαρύς οπλισμός, σφαίρες και τσιγάρα στα κοντέινερ του «Haddad 1»

Μισό εκατομμύριο σφαίρες, 4.881 καραμπίνες αστυνομικού τύπου και πακέτα με τσιγάρα, που φαίνεται να έχουν διακινηθεί παράνομα, βρέθηκαν στα 14 κοντέινερ του πλοίου Haddad 1, σημαίας Βολιβίας, που εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης να πλέει ανοικτά της Κρήτης και κατέπλευσε την Τετάρτη στο λιμάνι Ηρακλείου. Ο έλεγχος στα εμπορευματοκιβώτια του πλοίου ολοκληρώθηκε και τα επτά μέλη του πληρώματος οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Μισό εκατομμύριο σφαίρες, 4.881 καραμπίνες αστυνομικού τύπου και πακέτα με τσιγάρα, που φαίνεται να έχουν διακινηθεί παράνομα, βρέθηκαν στα 14 κοντέινερ του πλοίου Haddad 1, σημαίας Βολιβίας, που εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης να πλέει ανοικτά της Κρήτης και κατέπλευσε την Τετάρτη στο λιμάνι Ηρακλείου.

Ο έλεγχος στα εμπορευματοκιβώτια του πλοίου ολοκληρώθηκε και τα επτά μέλη του πληρώματος θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες καταμετρήθηκαν συνολικά 4.881 καραμπίνες αστυνομικού τύπου και 491.950 σφαίρες των 9mm.

Στα περισσότερα από τα κοντέινερ υπήρχαν πακέτα με τσιγάρα τα οποία δεν φαίνεται να έχουν διακινηθεί νόμιμα.

Το πλοίο εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από περιπολικό του Λιμενικού, στο οποίο επέβαιναν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) και των Λιμενικών Αρχών της Κρήτης.

Mε επταμελές πλήρωμα αλλοδαπών (κατά πληροφορίες από Συρία, Αίγυπτο και Ινδία), το φορτηγό προερχόταν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας της Τουρκίας και είχε προορισμό τη Μισράτα της Λιβύης λιμάνι-προπύργιο των δυνάμεων της «Αυγής της Λιβύης» που αμφισβητούν την αναγνωρισμένη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αμπντουλάχ αλ Θίνι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024