O Ομπάμα βρήκε τις ψήφους για να προστατέψει τη συμφωνία με το Ιράν
Η Μπάρμπαρα Μικάλσκι είναι η γερουσιαστής των Δημοκρατικών που μοιάζει να δίνει ανάσα στον Μπαράκ Ομπάμα στο θέμα της συμφωνίας της διεθνούς κοινότητας για τα πυρηνικά του Ιράν. Δήλωσε ότι θα στηρίξει τη συμφωνία, γεγονός που σημαίνει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τους 34 ψήφους στη Γερουσία, ώστε να αντέξει στο «όχι» των Ρεπουμπλικάνων.
Η Μπάρμπαρα Μικάλσκι είναι η γερουσιαστής των Δημοκρατικών που μοιάζει να δίνει ανάσα στον Μπαράκ Ομπάμα στο θέμα της συμφωνίας της διεθνούς κοινότητας για τα πυρηνικά του Ιράν.
Δήλωσε ότι θα στηρίξει τη συμφωνία, γεγονός που σημαίνει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τους 34 ψήφους στη Γερουσία, ώστε να αντέξει στο «όχι» των Ρεπουμπλικάνων.
Συγκεκριμένα έχει εξασφαλίσει 32 δημοκρατικούς γερουσιαστές και 2 ανεξάρτητους, επί συνόλου 100 μελών.
Το Κογκρέσο αναμένεται να απορρίψει τη συμφωνία σε πρώτη ανάγνωση τον Σεπτέμβριο και στη συνέχεια ο Μπαράκ Ομπάμα θα προβάλει το βέτο του στην απόφαση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442