Η βρετανική φίρμα και μόνιμος χορηγός αυτοκινήτων του James Bond –με άδοξο τέλος- γιορτάζει το λανσάρισμα της νέας ταινίας της σειράς «Spectre» που βγαίνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου με μια επετειακή έκδοση της DB9.

H DB9 GT Bond Edition θα παραχθεί σε 150 μονάδες, βασίζεται στην πρόσφατη DB9 GT και βάφεται στην καινούρια ασημί απόχρωση Spectre, με τα σήματα της Aston Martin σε ίδιο χρώμα και τα διακριτικά 007 Bond Edition.

Στις διαφοροποιήσεις της συγκαταλέγονται επίσης οι νέου σχεδιασμού ζάντες 20 ιντσών, οι λεπτομέρειες από αλουμίνιο στις εισαγωγές αέρα και στη γρίλια, τα αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακονήματα και οι γκρι δαγκάνες του συστήματος πέδησης.

Στο εσωτερικό η DB9 GT Bond Edition διαθέτει το λογότυπο 007 στα μαρσπιέ και το μοτίβο μιας κάνης όπλου χαραγμένο στις επενδύσεις της. Επιπλέον, η οθόνη υποδοχής του infotainment έχει αλλάξει φέροντας τα διακριτικά σημάδια του 007.

Για εκείνους που το επιλέξουν, διατίθεται επίσης και συλλεκτικό ρολόι της φίρμας που συνήθως προτιμά ο Βρετανός πράκτορας, ένα Omega Seamasterf Aqua Terra 150 m με τα διακριτικά James Bond και μπρασελέ δια χειρός Aston Martin.

Ανεξαρτήτως αξεσουάρ, η DB9 GT Bond Edition εξοπλίζεται με V12 κινητήρα 6,0 λίτρων απόδοσης 547 ίππων και 620 Nm ροπής ο οποίος την καθιστά την ταχύτερη DB9. Ο κινητήρας συνδυάζεται με εξατάχυτο κιβώτιο Touchtronic II το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο βρετανικό μοντέλο να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της διαμορφώνεται σε 295 χλμ./ώρα.

auto.in.gr