ΕΚΠΟΙΖΩ: Να γίνουν αυστηροί έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων
Αυστηρούς ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων ζητά η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) με επιστολή της σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, μια ανάσα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Υπογραμμίζει ότι επανειλημμένα έχει ζητήσει την υιοθέτηση και προβολή της μεσογειακής διατροφής και ότι αν και υπάρχει υγειονομική διάταξη για τα είδη που επιτρέπεται να πωλούνται στα κυλικεία, αυτή παραβιάζεται.
Αυστηρούς ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων ζητά η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) με επιστολή της σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, μια ανάσα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Υπογραμμίζει ότι επανειλημμένα έχει ζητήσει την υιοθέτηση και προβολή της μεσογειακής διατροφής και σημειώνει: «Δυστυχώς, αν και υπάρχει υγειονομική διάταξη για τα είδη που επιτρέπεται να πωλούνται στα κυλικεία, αυτή παραβιάζεται».
Επιπλέον, τονίζει ότι πρέπει να αποσυνδεθούν τα κυλικεία από πηγή εσόδων για τα σχολεία και προσθέτει ότι «μία καλή κίνηση, ιδιαίτερα για τα παιδιά του Δημοτικού, είναι να παίρνουν κολατσιό από το σπίτι και βέβαια να συζητάμε πάντα με το παιδί τι αγόρασε με το χαρτζιλίκι του, κατευθύνοντάς το στο να κάνει τις σωστές επιλογές»»
Η ΕΚΠΟΙΖΩ προτείνει, επίσης, στους γονείς προγραμματισμό, έρευνα αγοράς και σύγκριση τιμών ενόψει των αγορών τους για τη νέα σχολική χρονιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι ΗΠΑ στέλνουν 5.000 στρατιώτες στην Πολωνία – Οι αντιδράσεις του προέδρου και του υπουργού Άμυνας
- Ο Οζγκιούρ Οζέλ καλεί σε αντίσταση, δηλώνει ότι δεν θα φύγει – «Το έγκλημά μας είναι ότι κερδίζουμε»
- Νέα διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Βολιβίας εναντίον του προέδρου Πας
- Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα παραμένει «καταστροφική» λένε γνωστές ΜΚΟ
- Περισσότεροι από 20 νεκροί στην Ονδούρα σε 24 ώρες – Το ένα περιστατικό αφορά αστυνομική επιχείρηση [βίντεο]
- Η Κούβα μέσω του ΥΠΕΞ Ροντρίγκεζ καταγγέλλει το «ψέμα» και την επιθετικότητα των ΗΠΑ
