Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ ζητά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς και Ιθάκης και για το τρέχον έτος 2015, ζητά από το υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς και Ιθάκης και για το τρέχον έτος 2015, ζητά από το υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
«Το αίτημα αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι 18 μήνες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς αφ’ ενός μεν δεν έχει επέλθει ακόμη η αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών ,ιδιωτικών και δημοσίων και αφ’ ετέρου η οικονομική δυσπραγία που προκάλεσε ο σεισμός συνεχίζει να ταλανίζει την τοπική οικονομία και κοινωνία», επισήμανε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.
Από την πλευρά του, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «το περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ψήφισε ομόφωνα το αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνα, να απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ η σεισμόπληκτη Κεφαλονιά-Ιθάκη και για το έτος 2015, καθώς όπως τόνισε «οι ζημιές που προέκυψαν από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά έχουν πολλαπλές επιδράσεις ακόμη κι σε όσους δεν υπέστησαν υλικές ζημίες».
Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης, κατά την περυσινή χρονιά απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ είχαν όλοι οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, ενώ για τη φετινή απαλλαγή θα είχαν μόνο όσοι ήταν πληγέντες με υλικές ζημιές από τον σεισμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καταπέλτης ο Ευ. Βενιζέλος: Το μεγάλο «λάθος» με την αρχειοθέτηση των υποκλοπών
- LIVE: ΑΕΚ – Ρίτας Βίλνιους
- Ημέρα της Νίκης: Ο Τομ Χανκς επιστρέφει στο μέτωπο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – Το μήνυμα του
- Φτώχεια και κλιματική κρίση: Ο θανατηφόρος συνδυασμός στην Ευρώπη
- ΑΕΚ: Η 12άδα που επέλεξε ο Σάκοτα για τον τελικό του BCL με τη Ρίτας
- Κατάμεστο το ΟΑΚΑ για τους Metallica: Μια εκρηκτική βραδιά στην Αθήνα με το απόλυτο metal παραλήρημα

