«Θεωρούμε πως θα είναι πολύ καλύτερο να είναι μια κυβέρνηση που θα μπορεί από μόνη της, με την πλειοψηφία της, να προχωρήσει το πρόγραμμά της» δηλώνει στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρώην υπουργός Νίκος Βούτση, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο μεγάλου συνασπισμού.

«Από εκεί και πέρα, ο λαός θα δώσει όλο το παζλ και το νέο σκηνικό. Αλίμονο εάν πηγαίναμε σε μια εικοτολογία που θα περιμέναμε να ψηφίσει ο άλλος ή ο παράλλος, για να συνδράμει την προσπάθειά μας.

» Σε αυτό το οποίο είμαστε απολύτως κατηγορηματικοί είναι για το παλιό πολιτικό σκηνικό και ιδίως με τη ΝΔ. Περιθώριο για μεγάλο συνασπισμό στην Ελλάδα δεν υπάρχει.»

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΟΤΑΜΙ ή ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βούτσης απάντησε:

«Με τα σημερινά δεδομένα, κατά τη γνώμη μας, δεν υπάρχει. Από εκεί και πέρα, με το αποτέλεσμα των εκλογών, θα ενσκήψουμε όλοι, για να το εξετάσουμε, διότι σε άλλες εκλογές δεν πρόκειται να πάμε.

» Δεν υπάρχει (άλλη εκλογική αναμέτρηση). Το ‘μόνοι μας’ προφανώς θα έχει ελαστικότητες, πολύ πέραν όμως του μεγάλου συνασπισμού με τη ΝΔ και θα το δούμε τότε. Μπορεί δηλαδή πολιτικές δυνάμεις που θα έχουν ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο ή διαφορετικές πολιτικές δεσμεύσεις να είμαστε υποχρεωμένοι τότε, όμως, επαναλαμβάνω, να τις αφουγκραστούμε.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο