
ΝΔ: Αποδειξη χειροπιαστών λύσεων το «πάγωμα» του 23% στα ιδιωτικά
Συνέπεια των συντονισμένων πρωτοβουλιών της ΝΔ είναι το «πάγωμα» του 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το κόμμα. «Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει στην πράξη ότι αγωνίζεται για συγκεκριμένες, χειροπιαστές και άμεσες λύσεις, αντί των πυροτεχνημάτων που συνηθίζει να εκτοξεύσει η απελθούσα κυβέρνηση» τονίζει.
Συνέπεια των συντονισμένων πρωτοβουλιών της ΝΔ είναι το «πάγωμα» του 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το κόμμα.
«Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει στην πράξη ότι αγωνίζεται για συγκεκριμένες, χειροπιαστές και άμεσες λύσεις, αντί των πυροτεχνημάτων που συνηθίζει να εκτοξεύσει η απελθούσα κυβέρνηση» τονίζει.
Συγκεκριμένα, επισημαίνεται:
«Οι συντονισμένες πρωτοβουλίες της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα του τομεάρχη Παιδείας Θεόδωρου Φορτσάκη και της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη προς τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Παιδείας Τιμπόρ Ναβράτσιτς, καθώς και στους υπουργούς Παιδείας των 28 κρατών μελών της Ε.Ε., αλλά και η επιστολή του Συντονιστή Οικονομίας Χρήστου Σταϊκούρα προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη, με την οποία εισηγήθηκε συγκεκριμένα ισοδύναμα, υποχρέωσαν την υπηρεσιακή κυβέρνηση να συζητά το πάγωμα επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Η Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή, είχε επισημάνει ότι η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου θα επιβαρύνει δραματικά τα ελληνικά νοικοκυριά, θα στερήσει από την οικονομία φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, θα προσκαλέσει απολύσεις και θα “επιβραβεύσει” τις γκρίζες δραστηριότητες.
Πάνω από όλα θα στερήσει από τους Έλληνες μαθητές τη συμπληρωματική ιδιωτική εκπαίδευση, την εκμάθηση ξένων γλωσσών και τη δυνατότητά τους να ανταγωνίζονται ως ίσοι προς ίσους τους συνομήλικούς τους στην ΕΕ.
Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει στην πράξη ότι αγωνίζεται για συγκεκριμένες, χειροπιαστές και άμεσες λύσεις, αντί των πυροτεχνημάτων που συνηθίζει να εκτοξεύσει η απελθούσα κυβέρνηση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο ΟΦΗ φέρνει νέα δεδομένα στην Ευρώπη: Το σενάριο για 5/5 την επόμενη σεζόν
- Τουκαλάς: Ευχαριστίες για την εκλογή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
- Απολογείται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Ο Γκράμσι και το «παλιό που πεθαίνει» την ώρα που «το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί»
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442