Το RX υποδέχτηκε προσφάτως την νέα, τέταρτη γενιά του η οποία προετοιμάζει την έλευσή της στην Ευρώπη, με αφετηρία την προσεχή έκθεση στην Φρανκφούρτη και πλέον η Lexus ετοιμάζει το επόμενο βήμα για την γκάμα του δημοφιλέστερου SUV της.

Ο λόγος για μια επταθέσια έκδοση η οποία εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης, αποκαλύπτοντας το σαφώς μεγαλύτερο μήκος της που προδίδει τις προθέσεις των Ιαπώνων.

Διαθέτοντας μεγαλύτερο μεταξόνιο και μια επιπλέον σειρά καθισμάτων το επταθέσιο RX αναμένεται να υιοθετήσει μια πιο τετραγωνισμένη σιλουέτα σε σχέση με την ήδη γνωστή, πενταθέσια και δυναμικότερη εκδοχή του, προς όφελος της ευρυχωρίας.

Διαφορετική αναμένεται να είναι και η ονομασία του η οποία θα μεταβληθεί σε TX προσφέροντας έτσι το διαχωρισμό από το σπορ πενταθέσιο alter ego του.

Εκεί που δεν αναμένεται να υπάρξει αλλαγή θα είναι στους κινητήρες και τις υπόλοιπες προδιαγραφές του ιαπωνικού SUV. Έτσι και το επταθέσιο ΤΧ θα εξοπλίζεται με V6 3,5 λίτρων σε «απλή» και υβριδική εκδοχή με απόδοση 300 ίππους.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα της έλευσης του, το επταθέσιο SUV αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα μέσα στο 2016 με την προοπτική να λανσαριστεί από το φθινόπωρο της νέας χρονιάς.

AUTOMEDIA