Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Ρωσία απομακρύνει από τα σούπερ μάρκετ απορρυπαντικά της Δύσης

Η Ρωσία απομακρύνει από τα σούπερ μάρκετ απορρυπαντικά της Δύσης

Πρώτα ήταν τα μήλα και τα νεκταρίνια. Επειτα το τυρί «αγνώστου προελεύσεως», ύστερα τα «μολυσμένα» λουλούδια από την Ολλανδία και τώρα ήρθε η σειρά των «τοξικών» απορρυπαντικών δυτικής προέλευσης να απομακρυνθούν από τη ρωσική αγορά.

Πρώτα ήταν τα μήλα και τα νεκταρίνια. Επειτα το τυρί «αγνώστου προελεύσεως», ύστερα τα «μολυσμένα» λουλούδια από την Ολλανδία και τώρα ήρθε η σειρά των «τοξικών» απορρυπαντικών δυτικής προέλευσης να απομακρυνθούν από τη ρωσική αγορά.

Η ρωσική υπηρεσία προστασίας του καταναλωτή Rospotrebnadzor έδωσε την Τρίτη οδηγία προς όλα τα σούπερ μάρκετ να κατεβάσουν από τα ράφια τους ορισμένα απορρυπαντικά, μαλακτικά και άλλα καθαριστικά μεγάλων ξένων εταιρειών, υποστηρίζοντας ότι περιέχουν τοξικά συστατικά, τα οποία ενέχουν κινδύνους για την υγεία.

Πρόκειται για προϊόντα με μεγάλη κατανάλωση στη ρωσική αγορά. Αρκετά εισάγονται, άλλα όμως παράγονται σε εργοστάσια των συγκεκριμένων εταιρειών στη Ρωσία, σύμφωνα με την Washington Post.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία προχωρά σε τέτοιου είδους «εμπάργκο» σε προϊόντα προέλευσης από χώρες με τις οποίες βρίσκεται σε σύγκρουση. Τον Απρίλιο απαγόρευσε την πώληση καθαριστικών ειδών διεθνών εταιρειών, τα οποία όμως κατασκευάζονται στην Ουκρανία, επίσης υποστηρίζοντας τότε ότι ενέχουν κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.

Στις αρχές Αυγούστου πάλι, εν μέσω άλλης έντασης – με την Ολλανδία, κυρίως λόγω της ολλανδικής έρευνας για τα αίτια της συντριβής της πτήσης MH17 – η Ρωσία ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει τις εισαγωγές ολλανδικών λουλουδιών εκφράζοντας ανησυχίες ότι είναι μολυσμένα. Οι Αρχές αποφάσισαν να κάψουν αρκετά μεγάλες ποσότητες, «οι οποίες είχαν προσβληθεί από έντομα».

Η τελευταία περίπτωση ωστόσο των απορρυπαντικών αντιμετωπίστηκε με σαρκασμό ακόμη και από φιλοκυβερνητικούς κύκλους. «Ποιος ενοχλήθηκε από τα ξένα απορρυπαντικά; Θα πρέπει να επιστρέψουμε στη χλωρίνη και τη σκόνη πλυντηρίου; Υπάρχει όριο σε αυτόν τον ενθουσιασμό;», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο παρουσιαστής Βλαντίμιρ Σολόβγιοφ.

Την ίδια ώρα, σκηνικά απείρου κάλλους κάνουν τον γύρο του κόσμου, όπως η ιστορία ενός άνδρα από το Βλαδιβοστόκ, ο οποίος «κατασκόπευε» τους γείτονες τους και τελικά τους κατήγγειλε στις Αρχές επειδή έτρωγαν «πολωνικές χήνες» και κάπνιζαν «ολλανδικό καπνό».

Επιμέλεια: Μάρω Βακαλοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024