Την άτρακτο και μέρος του πιλοτηρίου του μεταγωγικού αεροσκάφους Noratlas, που κατέπεσε από φίλια πυρά κατά τις πολεμικές επιχειρήσεις της Κύπρου, εντόπισαν τα συνεργεία στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.
 
Στην ανακοίνωση προέβη, σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής δημοκρατίας για ανθρωπιστικά θέματα, Φώτης Φωτίου, συστήνοντας ωστόσο υπομονή σε ό,τι αφορά την πορεία των ερευνών.
 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για το αν έχουν εντοπιστεί εντός των συντριμμιών υπολείμματα από τις σορούς των επιβαινόντων του μοιραίου αεροσκάφους, που είναι θαμμένο στο Τύμβο της Μακεδονίτισσας από τις 22 Ιουλίου 1974.
 
Ο ίδιος επεσήμανε πως οι εργασίες διεξάγονται με κάθε προσοχή και με όλα εκείνα τα μέτρα που εγγυώνται την ασφάλεια του προσωπικού, λόγω των εκρηκτικών υλών που μπορεί να υπάρχουν στα συντρίμμια, όλοι θα πρέπει να έχουν υπομονή καθώς δεν μπορεί καθημερινά να υπάρχουν εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Noratlas.

«Η εργασία γίνεται με κάθε προσοχή. Γίνεται σάρωση του εδάφους σε κάθε 30cm και εύχομαι μετά τον εντοπισμό και της ατράκτου να εντοπίσουμε και τα οστά για να τα παραδώσουμε στους συγγενείς των ηρώων αυτών για να τους κηδέψουν μετά από 41 χρόνια με τις πρέπουσες τιμές» είπε.

Εξήγησε επίσης ότι επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρχουν εκρηκτικά οι έρευνες προχωρούν πολύ αργά, με όλα τα μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού.

Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ