Στην κορυφή της άτυπης κατάταξης των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής στην πίστα του Spa βρέθηκε ο N. Rosberg, σημειώνοντας και στις δύο περιόδους τον καλύτερο χρόνο.

Στο πρώτο σκέλος η διαφορά ανάμεσα στον Γερμανό οδηγό της Mercedes AMG Petronas και τον L. Hamilton ήταν 242 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ στην απογευματινή περίοδο ξεπέρασε τα τρία δέκατα του δευτερολέπτου.

Και στις δύο περιόδους των ελεύθερων δοκιμών του GP Βελγίου, τον τρίτο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο D. Ricciardo, με τον K. Raikkonen να αποδεικνύεται, αντιστοίχως, ταχύτερος από τον ομόσταυλό του στην ομάδα της Ferrari, S. Vettel.

Εκτός ρυθμού βρέθηκαν για μια ακόμα φορά τα μονοθέσια της Williams, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο N. Hulkenberg, o οποίος σημείωσε την έκτη καλύτερη επίδοση της ημέρας.

Ένα ασυνήθιστο συμβάν σημάδεψε το δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών του GP Βελγίου. Ενώ ο N. Rosberg είχε αναπτύξει ταχύτητα 300 χλμ./ώρα το δεξί πίσω ελαστικό του μονοθεσίου του κλάταρε, με αποτέλεσμα το μονοθέσιο της Mercedes να υποστεί εκτεταμένες ζημιές.

Τη διερεύνηση του συμβάντος προανήγγειλε η Pirelli, που βλέπει μετά από καιρό μια αστοχία ελαστικού να την φέρνει ξανά στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Δείτε τααναλυτικά αποτελέσματατων ελεύθερων δοκιμών του GP Bελγίου και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτό στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr