ΝΔ: Βολές κατά του πρωθυπουργού, αλλά και σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας
Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει η ΝΔ κατηγορώντας τον ότι η στρατηγική που ακολουθεί και η εκλογολογία υπονομεύουν την ελληνική οικονομία, ενώ μόνο στόχο έχουν τη λύση των εσωκομματικών προβλημάτων του. Παράλληλα, πάντως, από τη ΝΔ συνεχίζουν να αναφέρονται σε σενάρια συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.
Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει η ΝΔ κατηγορώντας τον ότι η στρατηγική που ακολουθεί και η εκλογολογία υπονομεύουν την ελληνική οικονομία, ενώ μόνο στόχο έχουν τη λύση των εσωκομματικών προβλημάτων του. Παράλληλα, πάντως, από τη ΝΔ συνεχίζουν να αναφέρονται σε σενάρια συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.
Όπως αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ, «οι επικίνδυνοι τυχοδιωκτισμοί του κ. Τσίπρα δεν έχουν τέλος και αποβαίνουν εις βάρος της χώρας».
«Την τελευταία εβδομάδα γίναμε μάρτυρες αντιφατικών διαρροών (ψήφος εμπιστοσύνης, θερινά τμήματα, πρόωρες εκλογές, την ώρα που η εκταμίευση της πρώτης δόσης από τον ESM αναμένεται να δώσει ανάσα στην ημιθανή οικονομία)» σημειώνουν.
Κατά τη ΝΔ, «όλες οι κινήσεις του κ. Τσίπρα έχουν αποκλειστικό στόχο στο να μειώσουν τον κ. Λαφαζάνη».
Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί ανοικτά τον κ. Τσίπρα πως «ένα εσωκομματικό του πρόβλημα, που θα μπορούσε να το είχε λύσει όπως είχε υποσχεθεί, είτε στην Κεντρική Επιτροπή, είτε στο συνέδριό του, έχει γίνει εμμονή με ανυπολόγιστες συνέπειες για την πορεία της χώρας».
Στη ΝΔ διερωτώνται «τι λέει για όλα αυτά ο κ. Καμένος», αλλά και για το αν όσοι ψήφισαν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περίμεναν αυτά που γίνονται.
Σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας
Παράλληλα, συνεχίζεται η σεναριολογία για το ενδεχόμενο συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Υπέρ αυτής της άποψης έχει ταχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί προεκλογικά.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84 ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, απέρριψε το ενδεχόμενο συγκρότησης εκλογικού σχηματισμού φιλοευρωπαϊκών κομμάτων.
«Ενόψει εκλογών, δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο σενάριο. Εάν γίνουν εκλογές, μετά όλα είναι στο τραπέζι και τα βλέπουμε, γιατί μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένας εκλογικός νόμος πολύ συγκεκριμένος, τον οποίο ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι θα τον αλλάξει και τώρα δεν κάνει καμία συζήτηση για κάτι τέτοιο.
»Διότι, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για να μπορέσει ένα κόμμα να λάβει το μπόνους των 50 εδρών, θα πρέπει να είναι ενιαίο και όχι συνασπισμός κομμάτων. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή, δε μπορεί να ευδοκιμήσει ένα τέτοιο σενάριο εξ’ ορισμού» σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κατακόκκινο ξανά το ΟΑΚΑ: Τόσοι οπαδοί του Ολυμπιακού θα βρεθούν στον τελικό
- Ι. Καϊτεζίδης:«Η μεγάλη αποχή της 2ης Κυριακής έδειξε ότι οι πολίτες δεν ήθελαν το ισχύον εκλογικό σύστημα»
- Έκρηξη βόμβας σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Πακιστάν – Πάνω από 30 τραυματίες
- Κατάθεση-βόμβα στην υπόθεση Έπσταϊν: Η Σάρα Κέλεν κατονόμασε τρεις διάσημους άνδρες για σεξουαλική κακοποίηση
- Οι κουτοπονηριές του Γιώργου Φλωρίδη θα ήταν απλώς καταγέλαστες, εάν δεν ήταν επικίνδυνες
- Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας
- Ρεάλ Μαδρίτης: Η «ακτινογραφία» της αντιπάλου του Ολυμπιακού για το τρόπαιο της Euroleague
- Ζιζέλ Πελικό: Βρήκε ξανά την αγάπη και την εμπιστοσύνη – Ο νέος της σύντροφος [εικόνες]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)



![Χρυσές λίρες: Ποιες χρονιές πουλήθηκαν οι περισσότερες [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/07/ot_lires25-300x300.png)














![Ζιζέλ Πελικό: Βρήκε ξανά την αγάπη και την εμπιστοσύνη – Ο νέος της σύντροφος [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2024-09-11T071836Z_5549723_RC27Y9AH9YCY_RTRMADP_5_FRANCE-JUSTICE-1024x683-1-1-1024x683-1-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442