Προσωρινό «πάγωμα» στην έκδοση νέων συντάξεων από το ΙΚΑ
«Παγώνει» το ΙΚΑ την έκδοση συντάξεων ασφαλισμένων που έχουν υποβάλει αίτημα μέσα στο 2015, καθώς θα χρειαστεί να γίνουν νέεοι υπολογισμοί, βάσει νέων εγκυκλίων. Η απόφαση αφορά όσους ασφαλισμένους έχουν υποβάλει αίτημα για χορήγηση σύνταξης στο ΙΚΑ από 1/1/2015, είναι κάτω των 67 ετών και δεν έχουν συμπληρώσει 4.500 ένσημα.
«Παγώνει» το ΙΚΑ την έκδοση συντάξεων ασφαλισμένων που έχουν υποβάλει αίτημα μέσα στο 2015, καθώς θα χρειαστεί να γίνουν νέεοι υπολογισμοί, βάσει νέων εγκυκλίων.
Η απόφαση αφορά όσους ασφαλισμένους έχουν υποβάλει αίτημα για χορήγηση σύνταξης στο ΙΚΑ από 1/1/2015, είναι κάτω των 67 ετών και δεν έχουν συμπληρώσει 4.500 ένσημα, ενώ εξαιρούνται όσοι αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας.
Οι συνταξιούχοι, πάντως, που έχουν συμπληρώσει τα 67 έτη και έχουν τουλάχιστον 4.500 ένσημα θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης και να παίρνουν τη σύνταξή τους, ενώ όσοι έχουν συμπληρώσει τα 67 και έχουν κατά δήλωσή τους 4.500 μέρες ασφάλισης επιτρέπεται να πάρουν τη σύνταξή τους, αν όμως από τη διασταύρωση των στοιχείων προκύψει ότι υπάρχει κάποιο λάθος θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα της σύνταξής τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαδικασίες θα έχουν ξεπαγώσει εντός περίπου 15 ημερών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γυμναστική στη φύση: Τα απαραίτητα για τα outdoor workouts
- Αθηναϊκός: «Αδικαιολόγητη απόφαση του Παναθηναϊκού – Θυσίασαν σε οπαδικά συμφέροντα τον ιδρώτα των παικτριών»
- Νέες ταυτότητες: Πλησιάζει η εκπνοή της προθεσμίας – Τα δικαιολογητικά
- Σακελλαρίδης: Ο πρωθυπουργός είναι προσωπικά υπόλογος για τον θεσμικό κατήφορο – Ο Γεωργιάδης εξαπολύει ψεύδη για την Ευρωπαία Εισαγγελέα
- Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των δήμων για τα αδέσποτα ζώα – Τι μπορείτε να κάνετε, αν αδιαφορούν οι φορείς
- Κρήτη: Εργατικό ατύχημα στο Ρέθυμνο – 20χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος και τραυματίστηκε σοβαρά
